Articole

Cum să îți faci un spa la tine acasă

Spa la tine acasa

În zilele noastre, relaxarea nu ar trebui să fie un lux, ci o practică zilnică. Momentele de răsfăț pe care le petrecem având grijă de nevoile corpului nostru au beneficii pe termen lung. Există numeroase idei care te pot ajuta să creezi propriul spa chiar la tine acasă, simplu și fără eforturi. Ingredientele de care te poți folosi variază și se pot îmbina în funcție de preferințe.

Pentru o experiență diversificată poți opta pentru îmbinarea aromaterapiei cu remedii terapeutice și produse exfoliante. Acestea vor asigura pielii tratamentul profund și delicat pe care îl merită.

Crearea unui spa la tine acasă ține de micile aspecte particularizante care te vor ajuta să te relaxezi. Amenajarea corespunzătoare a spațiului, alegerea playlist-ului potrivit, utilizarea produselor calmante și stimularea simțurilor sunt câteva lucruri de care putem ține cont. Aromele, detaliile vestimentare și respectarea ritualului reprezintă câteva aspecte ajutătoare pentru a ajunge cât mai aproape de configurația dorită. Iată câteva idei care te pot ajuta în crearea unui spa la tine acasă.

Spațiul

Primul simț pe care îl putem stimula în vederea relaxării ar fi cel vizual. Este important să ne simțim deconectați, într-un spațiu care emană siguranță și confort. Amenajarea acestuia poate influența pozitiv experiența relaxării. Gruparea unor elemente naturale precum a câtorva piese de mobilier de lemn sau a diverselor accesorii în tonuri calde pot fi suficiente pentru a aduce o tușă personală, cât și un plus de căldură și liniște. Le poți așeza undeva la vedere, unde vor conferi spațiului familiaritate, ajutându-te să te destinzi mai ușor. Nu este necesară redecorarea completă a băii în acest scop, dar câteva elemente zen te vor ajuta să alungi grijile de zi cu zi și să te concentrezi mai mult asupra ta.

Muzica

Alături de câteva obiecte decorative, un alt simț pe care îl putem stimula este cel auditiv. Un playlist liniștitor de muzică instrumentală va contura atmosfera odihnitoare a unui spa. Sunetele din natură pot de asemenea contribui la o mai rapidă detașare de prezentul angoasant. În acest sens, pe internet există foarte multe compilații care îți vin în ajutor pentru crearea atmosferei dorite.

Produsele

Săruri de mare, nămoluri, exfoliante, uleiuri esențiale. Alege ceea ce ți se potrivește și lasă-te în voia simțurilor. Este bine cunoscut faptul că proprietățile sărurilor minerale conferă beneficii reale pe termen lung, având efect calmant și revigorant. Poți opta pentru sărurile minerale La Cure care te vor face să te simți ca într-o vacanță însorită la malul mării. Relaxarea este un prilej pentru purificare mentală, cât și fizică. Astfel, sărurile minerale au rolul de curăța pielea, lăsând-o netedă, catifelată și însănătoșită. Pe lângă efectul său hidratant, sărurile de la Marea Moartă înmoaie pielea și ajută la menținerea echilibrului natural al pH-ului. În plus, acestea ajută la reducerea aspectului îmbătrânit al pielii. În plus, pentru o curățare în profunzime, poți opta pentru un tratament cu scrub. Acțiunea purificatoare a unui scrub asigură o revitalizare celulară și un aspect întinerit al pielii.  Sarea calmanta pentru exfoliere  La Cure asigură atât curățare în profunzime cât și un plus de hidratare prin aportul de uleiuri esențiale. Astfel, pielea rămâne curată, beneficiind în continuare de hidratare.

Alte opțiuni pentru un tratament regesc la tine acasă implică aplicarea unor măști care refac structura pielii. Mai mult, ele invită mușchii feței la detensionare și constituie un bun prilej de a te ancora temporar în liniște. În particular, măștile cu nămol îndepărtează celulele moarte și impuritățile, inducând totodată și o stare de bine. Compoziția specială a nămolului de la Marea Moartă din măștile Albatros asigură o hidratare intensă, dar și o curățare completă prin intermediul acțiunii sale antibacteriene. Nu ai nevoie decât de aproximativ un sfert sau jumătate de oră pentru a conferi un boost revitalizant pielii.

Arome

Simțul mirosului este probabil cel mai bine conectat la zonele din creier care vizează memoria și sentimentele. Alege să-ți răsfeți și acest simț prin recurgerea la o paletă largă de arome care te pot transporta în largul unei amintiri frumoase. În privința aromaterapiei, există multiple variante pe piață, de la parfumuri bine definite până la esențe cu tușe blânde și diafane.

Poți opta de asemenea pentru lumânări, pentru o notă romantică. Aromele de lavandă, mușețel, vanilie, iasomie sau lemn de santal ajută la inducerea unei stări de calm și la reducerea anxietății.

Unele arome vizează hiperactivitatea, altele scad tensiunea arterială și calmează sistemul nervos. Bergamota, lămâia și menta au în egală măsură proprietăți calmante și revitalizante, aducând un plus de energie și bună dispoziție. Paleta este cuprinzătoare și poți opta pentru oricare altă aromă racordată la starea ta de spirit.

Micile detalii vestimentare

De obicei, nu prea obișnuim să ne facem timp pentru ritualuri și pentru a ne răsfăța ca la carte. Nu scăpa din ochi amănunte aparent nesemnificative care pot întregi cu succes imaginea unui spa la tine acasă. Încearcă pe cât posibil să parcurgi toți pașii și să încerci să faci lucrurile exact așa cum ar decurge la un spa. Alege cele mai bune prosoape și cele mai comode halate ale căror prospețime și delicatețe te vor face să te simți cât se poate de confortabil.

Necesitatea deconectării este din ce în ce mai des invocată mai ales în contextul unei vieți agitate. Aromele îmbietoare, sărurile calmante și muzica perfectă constituie doar câteva idei care pot compune experiența unui spa relaxant la tine acasă.

Corpul și mintea cu siguranță își vor oglindi recunoștința prin strălucirea și fermitatea pielii ca dovadă a faptului că timpul acordat nouă ar trebui să devină o rutină, nu un eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *