Ingrediente
Extractul de Ahnfeltia este extract de algă roșie renumit pentru efectul său de întinerire asupra pielii. Conține un amestec de minerale, polizaharide, aminoacizi și proteine marine.
Beneficii pentru piele:
Nu numai că reînnoiește pielea, ci hidratează în profunzime, reînnoiește celulele pielii. Îmbunătățește microcirculația în jurul epidermei, ceea ce ajută la dispariția liniilor fine. De asemenea, este folosit ca agent de îngroșare, ameliorator de textură și emolient.
Alantoina este un ingredient benefic tuturor tipurilor de piele, dar este utilizat cu precadere in produsele destinate pielii sensibile. Printre beneficiile si caracteristicile sale se numara:
1. Este un agent de hidratare foarte puternic – previne uscaciunea si iritatiile. este potrivit pielii sensibile datorita faptului ca este non-iritant.
2. Este un exfoliant foarte bun. Are proprietati keratolitice puternice ceea ce ii permite sa inmoaie si sa elimine suprafetele intarite si solidificate ale pielii. Pastreaza o piele moale si matasoasa deoarece stratul de celule moarte este indepartat. Poate fi folosit cu succes pe pielea afectata de eczeme, dermatita, psoriazis.
3. Are efect calmant si de vindecare al ranilor si cicatricilor. Este folosit frecvent pentru tratarea iritatiilor si eczemelor.
4.Este un ingredient hidratant – previne pierderea apei intre straturile pielii (TEWL – trans epidermal water loss, PIA – pierderea insesizabila de apa) si retine apa in celulele pielii facand tenul sa se simta suplu, elastic si „plin”.
5. Pe langa eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii, alantoina creste si rata de innoire a celulelor, ceea ce conduce la o noua piele mai elastica. 6. Are puternice efecte anti aging fiind un suport pentru sinteza colagenului. Alantoina lucreaza bine in combinatie cu siliconul si cu alti agenti emolienti. Nu este recomandata utilizarea ei impreuna cu acizi exfolianti de tip AHA si BHA deoarece combinatia acestora poate produce iritatii.
Algele contin acizi grasi Omega 3, aminoacizi, vitaminele A, B, C si E. O serie de studii demonstreaza capacitatea algelor de a creste gradul de hidratare al pielii cu 128% dupa o singura aplicare.
Diverse tipuri de alge reusesc sa livreze un astfel de efect insa majoritatea producatorilor aleg spirulina ca ingredient principal in produsele cosmetice destinate hidratarii tenului.
Un alt tip de alge, astaxanthin, sunt unul din cei mai potenti antioxidanti din lume. Acestea au proprietati anti aging foarte puternice datorita faptului ca reduc enzimele ce distrug colagenul din piele. Efectul este o piele cu elasticitate crescuta si fara linii fine.
Hiperpigmentarea este de asemenea tratata cu ajutorul extractului de alge. Multe varietati de alge rosii, brune, verzi si albastre au un continut crescut de vitamina C si un florotanine – facandu-le un ingredient de baza in tratamentul cicatricilor de acnee si petelor intunecate.
Oricine se luptă cu pielea excesiv de uscată sau grasă poate vedea, de asemenea, un beneficiu imens de la tratamentele de îngrijire a pielii cu alge, datorită capacității algelor de a regla producția de sebum (ulei) pe piele și pe față.
Reglând în mod corespunzător producția de sebum, algele se pot asigura că pielea este hidratată corespunzător, fără a deveni prea grasă. Concentrația mare de acizi grași Omega-3 din alge le face utile și pentru prevenirea pielii uscate și pentru a ajuta la combaterea problemelor pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și acneea.
Componentele plantei de aloe vera numara minerale, polifenoli, vitamine, polizaharide (acemannan) si amino acizi benefice pielii. In 2009 o cercetare ampla a sumarizat 40 de studii in privinta utilizarii aloe vera in scopuri dermatologice. Toate au concluzionat ca aloe vera poate avea rezultate in reducerea simptomelor psoriazisului, dermatitelor, arsurilor si inflamatiilor. Are efecte calmante, hidratante si antioxidante asupra pielii, sprijinind tenul sa arate mai plin si luminos.
Componentele plantei de aloe vera numara minerale, polifenoli, vitamine, polizaharide (acemannan) si amino acizi benefice pielii. In 2009 o cercetare ampla a sumarizat 40 de studii in privinta utilizarii aloe vera in scopuri dermatologice. Toate au concluzionat ca aloe vera poate avea rezultate in reducerea simptomelor psoriazisului, dermatitelor, arsurilor si inflamatiilor. Are efecte calmante, hidratante si antioxidante asupra pielii, sprijinind tenul sa arate mai plin si luminos.
Extractul de musetel are proprietati calmante pentru piele. Când este aplicat pe piele, reduce inflamația și iritația pielii. De asemenea, are un efect antibacterian, făcându-l deosebit de util în tratarea acneei, a pielii cu tăieturi și arsuri minore. De asemenea, conține minerale, care reînnoiesc pielea și o întineresc pentru a reduce efectul îmbătrânirii.
Arbutina este un compus natural care se găsește în multe plante, cum ar fi ursul, afinele și merisoarele. Este un tip de glicozidă care este derivată din hidrochinonă, o substanță cunoscută pentru proprietățile sale de iluminare a pielii.
Când este aplicată pe piele, arbutina este absorbită în celule unde își asumă rolul de inhibitor al melaninei. Enzima responsabilă de transformarea tirozinei în melanină, cunoscută sub numele de tirozinază, este blocată eficient de arbutină. Acest lucru este semnificativ deoarece melanina este pigmentul care dă culoarea pielii. Supraproducția de melanină poate duce la pete întunecate și hiperpigmentare, nuanță uniformă a pielii și alte probleme legate de pigment.
Arbutina nu se oprește doar la inhibarea tirozinazei. Concurează cu enzima, legându-se de anumite locuri și împiedicând tirozinaza să își îndeplinească rolul în producerea de melanină. Acest lucru reduce producția de melanină și, prin urmare, estompează hiperpigmentarea. De asemenea, previne formarea de noi pete întunecate. În timp, arbutina ajută tenul să devină mai uniform și mai strălucitor.
Există trei forme principale de arbutină utilizate în îngrijirea pielii:
1. Alpha Arbutin: aceasta este cea mai comună și eficientă formă de arbutină. Alfa arbutina este o glicozidă. Aceasta înseamnă că este o moleculă de glucoză atașată la o hidrochinonă. Acest lucru permite o eliberare controlată, lentă a compusului activ și, astfel, oferă un efect de strălucire blând. Este potrivit pentru toate tipurile de piele.
2. Beta Arbutin: această formă este mai puțin stabilă decât omologul său alfa. Este similar în acțiune, dar este posibil să nu ofere același nivel de eficacitate. Ca atare, beta-arbutina este considerată o opțiune mai blândă.
3. Deoxiarbutina: acesta este un derivat sintetic al arbutinei. Este conceput pentru a oferi efecte mai puternice de iluminare a pielii. Este mai stabil decât alfa și beta arbutina, dar necesită o formulare și o utilizare atentă. Acest lucru se datorează faptului că concentrațiile mai mari pot duce la iritarea sau sensibilitatea pielii.
Beneficii pentru piele Alpha Arbutin:
• Iluminarea pielii: Alfa arbutina inhibă enzima tirozinaza, responsabilă de producerea de melanină. Acest lucru ajută la reducerea hiperpigmentării, inclusiv a melasmei și a petelor de vârstă. Lasa pielea sa arate mai stralucitoare si mai uniforma.
• Bland cu pielea: Spre deosebire de alți agenți de iluminare a pielii, alfa arbutina este cunoscută pentru acțiunea sa blândă asupra pielii. Eliberarea sa lentă în piele minimizează riscul de iritare. Acest lucru îl face potrivit pentru pielea mai sensibilă.
Alfa arbutina poate fi folosită alături de alte ingrediente active de îngrijire a pielii ingrediente de îngrijire a pielii, cum ar fi vitamina C, acizii de exfoliere și retinoizii. Această flexibilitate îi permite să facă parte dintr-o rutină cuprinzătoare de îngrijire a pielii.
Alfa arbutina nu decolorează pielea, ci lucrează pentru a reduce excesul de pigmentare. Ca rezultat, poate fi benefic pentru persoanele cu diferite nuanțe de piele care doresc să abordeze anumite zone de decolorare.
Frunzele acestei plante contin un ingredient chimic numit arbutina, recunoscut pentru proprietatile de eliminare a petelor pigmentare si de iluminare si uniformizare a tenului.
Arbutina este o forma de hidrochinona ce apare in mod natural si lucreaza in acelasi mod – blocheaza enzima tirozina care produce melanina (pigmentul maro al pielii). Melanina este o forma naturala a pielii de a se proteja impotriva razelor soarelui (radiatii UV), insa alaturi de cicatrici si a schimbari hormonale, poate provoca pete inchise la culoare ce nu mai dispar.
Arbutina opreste aceste proces de productie al petelor inchise si in cateva saptamani de utilizare, celulele noi vor avea o culoare mai deschisa si uniforma.
Pe langa proprietatile anti pigmentare, extractul de uva ursi are si efecte antioxidante. Moleculele protejeaza pielea impotriva efectelor radiatiilor UV ce cauzeaza riduri, pierdere a colagenului si inflamatii, fiind un puternic remediu anti-aging.
Resurse Medicale
International Journal of Toxicology 32(6) 442-453, Risk Assessment of Free Hydroquinone Derived from Arctostaphylos Uva-ursi folium Herbal Preparations
Contine o cantitate mare de acizi grasi, vitamina E si acid linoleic ceea ce il face unul din cele mai nutritive si elasticizante uleiuri pentru uz cosmetic. Are proprietati anti inflamatoare si antioxidante ceea ce ii permite sa tempereze o gama larga de neajunsuri provocate de radicali liberi. Este utilizat deseori pentru diminuarea cicatricilor si a petelor hiperpigmentare insa in tratamente de lunga durata. Studiile medicale au demonstrat ca are capacitatea de a repara pielea dupa expunerea la soare, reducand petele pigmentare asociate. Uleiul de argan este utilizat cel mai des pentru proprietatile de hidratare, fiind un foarte bun tratament pentru psoriazis sau dermatita atopica – reduce pruritul (mancarimea), reduce inflamatia pielii, emoliaza zonele aspre si care se cojesc. Avand proprietati antibacteriene si antifungice trateaza si previne infectiile pielii. In acest sens se aplica de minim 2 ori pe zi. Combinatia puternica intre vitamina E si antioxidanti ajuta pielea sa se vindece mai repede, ceea ce il recomanda sa fie aplicat pe rani si taieturi. Conform unui studiu recent, uleiul de argan are proprietati anti aging puternice pentru femeile aflate la menopauza, refacand elasticitatea tenului. Desi pare contraintuitiv fiind un ulei, are proprietati de reducere a sebumului ceea ce ce il recomanda pentru utilizare in cazul tenului gras sau mixt.
Resurse Medicale:
1. European Journal of Lipid Science and Technology, Apr 1, 2011, Argan oil and other argan products: Use in dermocosmetology;
2. European Journal of Lipid Science and Technology, Jul 1, 2008, Argan oil: Occurrence, composition and impact on human health;
3. Activation of MITF by Argan Oil Leads to the Inhibition of the Tyrosinase and Dopachrome Tautomerase Expressions in B16 Murine Melanoma Cells, July 8, 2013
4. The effect of dietary and/or cosmetic argan oil on postmenopausal skin elasticity, Jan 30, 2015
Vitamina C este prezentată ca fiind unul dintre cele mai bune ingrediente de pe piață pentru sprijinul pro-îmbătrânire – și cheia pentru menținerea unui ten neted, uniform și strălucitor.
Proprietățile antioxidante ale vitaminei C (acidul ascorbic) și rolul său în sinteza colagenului fac din vitamina C o moleculă vitală pentru sănătatea pielii. Acidul ascorbic alimentar și topic au efecte benefice asupra celulelor pielii, iar unele studii au arătat că vitamina C poate ajuta la prevenirea și tratarea fotodeteriorării induse de ultraviolete (UV).
Există o mulțime de beneficii ale utilizării vitaminei C pe piele. De exemplu, vitamina C:
• este sigur pentru majoritatea tipurilor de piele
• asigură hidratare
• poate oferi un aspect luminous tenului
• poate reduce roșeața
• poate reduce hiperpigmentarea
• poate reduce aspectul cercurilor de sub ochi
• ajuta producția de colagen
• poate proteja împotriva leziunilor solare asupra pielii
• poate calma arsurile solare
• poate ajuta la vindecarea rănilor
Este un tip de argila cu un continut mare de minerale (sodiu, potasiu, siliciu, aluminiu, magneziu) si o capacitate foarte mare de absorbtie – atrage si incapsuleaza mizeria, sebumul de pe piele.
Are efecte antibacteriene si anti inflamatoare fiind utilizata pentru pielea cu iritatii, psoriazis, eczeme, dermatita atopica. Este de asemenea utilizata pentru exfolierea tenului.
Datorita capacitatii crescute de absorbtie are un efect de „strangere” a pielii ceea ce micsoreaza aspectul porilor. Cel mai mult este utilizata de persoanele cu ten mixt sau gras, insa in mixul potrivit poate fi utilizata si de persoanele cu ten uscat sau sensibil.
Nu se recomanda utilizarea impreuna cu acizi de tip AHA, BHA sau cu retinoizi.
Bisabololul, cunoscut și sub denumirea de alfa bisabolol, α-bisabolol și levomenol, este o componentă naturală a uleiurilor esențiale și a unui alcool sesquiterpenic monociclic obținut prin distilare. Versiunea distilata a bisabololului este o forma concentrata folosita in mod obisnuit in formulele de ingrijire a pielii. Bisabololul este componentul principal al mușețelului german și ingredientul magic care îi conferă super-puterile sale. Poate fi găsit și în scoarța arborelui Candeia din Brazilia, de unde provin majoritatea formelor izolate de bisabolol de pe piața cosmetică. A fost descoperit și izolat pentru prima dată în 1951 și de atunci a fost studiat pentru diversele sale beneficii pentru piele. Când este utilizat într-o formulă de îngrijire a pielii, bisabololul servește ca un agent puternic de calmare a pielii și un antioxidant puternic.
Beneficiile Bisabolol pentru piele:
• Calmează pielea – ingredientele cosmetice care calmează pielea acționează pentru a diminua semnele vizibile de iritare și sensibilitate, inclusiv roșeața și nuanța neuniformă a pielii cauzate de factorii de mediu. Cercetările arată că aplicarea topică a bisabololului poate fi utilă pentru a calma vizibil pielea, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.
• Protectie antioxidanta – antioxidanții sunt vitali pentru sănătatea generală. Antioxidanții din produsele de îngrijire a pielii ajută la apărarea impotriva daunelor pielii din cauza mediului care îmbătrânesc pielea. Studiile sugerează că bisabololul are potențial antioxidant, ceea ce înseamnă că poate ajuta la atenuarea aspectului liniilor fine și al ridurilor. Și este, de asemenea, bine cunoscut faptul că antioxidanții pot ajuta la creșterea vitalității pielii și la îmbunătățirea aspectului și a senzației generale. În plus, atunci când antioxidanții sunt combinați într-o formulă cu ingrediente de refacere a umidității pielii și de întinerire, aceștia lucrează în sinergie pentru a oferi rezultate optime, lăsând pielea să arate și să se simtă cel mai bine.
• Ajută la echilibrarea nuanțelor neuniforme ale pielii – așa cum am menționat mai sus, factorii de mediu pe care pielea noastră îi întâlnește zilnic au o taxă, lăsându-ne pe cei mai mulți dintre noi cu hiperpigmentare, numită nuanță neuniformă a pielii. Studiile sugerează că bisabololul poate inhiba sinteza melaninei, ajutând la reducerea aspectului petelor întunecate și chiar a aspectului nuanței pielii.
• Îmbunătățește absorbtia ingredientelor active – una dintre funcțiile principale ale barierei cutanate este să țină lucrurile afară. Dar dacă acele lucruri sunt ingredientele bune în îngrijirea pielii. Bisabololul ajută la îmbunătățirea pătrunderii in piele a ingredientelor de îngrijire.
Un excelent emolient și emulgator, untul de shea protejează împotriva uscăciunii pielii și accelerează vindecarea rănilor și iritațiilor superficiale. Are o ușoară acțiune foto-protectoare și este bogat în acizi grași nesaturați și vitamina E.
Untul de shea a fost folosit de secole ca reducere a ridurilor, deoarece acizii grași esențiali găsiți în unt ajută la susținerea producției naturale de colagen a pielii, redându-i fermitatea. si elasticitate.
Institutul American de Unt de Shea susține chiar că aplicarea untului va diminua aspectul ridurilor în doar patru până la șase săptămâni.
Gumă Caesalpinia Spinosa este un agent de îngroșare natural și un ingredient de creștere a vâscozității care ajută la îmbunătățirea texturilor formularelor. Este cunoscut pentru că oferă o senzație nelipicioasă, moale și catifelată.
Are excelente proprietati de elasticizare fiind clasificată ca polizaharid (zahăr complex) care este hidratant pentru piele.
Ca materie primă, este o pulbere albă, inodoră, solubilă în apă și remarcată pentru compatibilitatea sa largă cu alte ingrediente. Guma Caesalpinia spinosa a fost considerată sigură de către Cosmetic Ingredient Review Expert Panel. In produse cosmetice se utilizeaza in procente cuprinse intre 0.1% – 2%
Cofeina este un compus alcaloid natural derivat din frunzele și fructele diferitelor plante, inclusiv cafeaua și arborii de cacao. Este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile sale stimulante, pe care oamenii le-au sărbătorit și au profitat de mii de ani. Astăzi, aproximativ 80% din populația lumii consumă zilnic cofeină într-o anumită formă.
Pe lângă proprietățile sale energizante, cofeina este un antioxidant natural care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Este solubil în apă și se absoarbe ușor prin piele, ceea ce îl face un aditiv popular în formulările de îngrijire a pielii, în special în cele concepute pentru utilizare dimineața.
Beneficii ale cofeinei pentru piele:
• Ajută la revigorarea ochilor cu aspect umflat – Probabil cel mai cunoscut beneficiu de frumusețe al cofeinei este capacitatea sa de a ajuta la îmbunătățirea aspectului ochilor cu aspect umflat. Adesea, când ochii tăi sunt umflați, se datorează acumulării de lichid. Produsele pentru ochi care conțin cofeină vă ajută să vă încurajeze corpul să elimine acest exces de lichid, ceea ce poate oferi ochilor un aspect mai neted, vizibil mai puțin umflați.
• Este un antioxidant natural puternic – Dacă v-am cere să numiți alimentele (sau băuturile) antioxidante preferate, probabil că cafeaua nu ar fi primul lucru care vă vine în minte. Cu toate acestea, cafeaua – și orice altceva care conține cofeină – are proprietăți antioxidante. Cofeina ajută la neutralizarea radicalilor liberi dăunători care se dezvoltă după expunerea la factori de stres, cum ar fi poluarea aerului sau radiațiile UV. Acești compuși, dacă nu sunt verificați, se pot acumula pe piele și pot provoca daune. De-a lungul timpului, această deteriorare oxidativă poate duce la dezvoltarea prematură a problemelor vizibile ale pielii legate de vârstă, cum ar fi liniile fine și ridurile.
• Cofeina este energizantă pentru pielea ta – Cofeina locală are un efect la fel de revigorant asupra pielii tale. Este deosebit de util să ajungi atunci când pielea ta se simte obosită, ca după o noapte nedorită.
• Poate ajuta la pastrarea pielii fermă și tonifiată – Deoarece antioxidanții ajută la prevenirea deteriorarii pielii înainte de apariția acesteia, ei sunt componente esențiale ale unei rutine eficiente de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire. Cofeina poate să nu fie cel mai cunoscut antioxidant, dar are beneficii similare cu antioxidanții populari, cum ar fi vitaminele C și E. În plus, cofeina locală poate ajuta la creșterea elasticității și la fermitatea pielii, ceea ce poate promova un aspect mai tânăr și mai alert.
Uleiul de calendula se obtine prin macerarea petalelor de galbenele intr-un ulei transportator. Galbenelele au puternice efecte antifungice, antibacteriene, anti-inflamatoare si antiseptice care le fac utile in tratamentul eczemelor, vindecarea ranilor.
Efecte:
1. Calmează inflamația – Uleiul de gălbenele este un remediu natural, care conține proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. Poate calma inflamația pielii care este declanșată din cauza acneei, arsurilor solare, rozaceei, psoriazisului, eczemei sau chiar distrugerii colagenului. Calendula conține flavonoide, saponine și triterpenoide, despre care se știe că au un efect antiinflamator.
2. Proprietăți vindecătoare – ajută la ameliorarea uscăciunii, descuamării și gravării. Proprietățile vindecătoare provin din capacitatea calendulei de a crește fluxul sanguin și oxigenul către piele. Acest lucru crește fluxul de sânge către piele și exact asta ajută pielea să funcționeze cel mai sănătos.
3. Trateaza eficient acnee – este ideal pentru pielea sensibilă, grasă și predispusă la acnee. Avand proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene, poate ajuta la eliminarea petelor întunecate, pete, acnee și cicatrici de acnee. În plus, poate reda elasticitatea pielii.
4. Hidratant – Uleiul de gălbenele are o textură ușoară, ceea ce înseamnă că se absoarbe ușor în piele și poate călători în stratul cel mai profund pentru a hidrata.
5. Ofera o usoara protecție solară – Cateva studii demonstreaza ca are capacitati de protectie solara insa nu cu aceeasi eficienta ca filtrele minerale deja cunoscute.
6. Stimulează producția de colagen – Este bogat în antioxidanți și poate neutraliza radicalii liberi pentru a preveni semnele îmbătrânirii, cum ar fi ridurile, liniile fine și lăsarea. Multimea de antioxidanti din uleiul de calendula stimuleaza sinteza colagenului – proteina cheie care imbogateste textura pielii.
Acidul citric este un alfa/beta hidroxi acid care se găsește în mod natural în fructele citrice, cum ar fi lămâile și limele. În formulările de îngrijire a pielii, acidul citric are efecte antioxidante protectoare și efecte anti-îmbătrânire corective, ajutând la inversarea semnelor vizibile de fotodeteriorare.
Acidul citric funcționează prin exfolierea stratului superior de celule moarte ale pielii pentru a ajuta la curățarea porilor, la uniformizarea nuanței pielii și la catifelarea și netezirea pielii. AHA-urile pot fi, de asemenea, utilizate ca reglatori de pH. Ajustatoarele de pH sunt ingrediente adăugate produselor pentru a se asigura că sunt blânde și neiritante – nu prea acide (pH scăzut) sau prea bazice (pH ridicat). Cel mai recent, sa constatat că acidul citric este, de asemenea, important în funcția sănătoasă a barierei pielii prin menținerea nivelului optim de pH în zonele pielii care sunt esențiale pentru funcționarea normală a barierei pielii.
Beneficiile acidului citric pentru îngrijirea pielii includ:
• Exfoliaza pentru a scapa pielea de celulele moarte, promovand
exfolierea
• Ajută la desfundarea porilor
• Vizează matricea de sprijin hidratantă a pielii pentru a reduce
aspectul liniilor fine și ridurilor
• Ajută la uniformizarea nuanței pielii
• Ajută la luminozitatea, catifelarea și netezirea pielii
Acidul citric este ideal pentru toate vârstele și tipurile de piele.
Grapefruitul este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți, flavonoide, quercetină, etc. Toate extractele și uleiurile sunt în principal antioxidante.
Când este aplicat local, salvează pielea de daunele cauzate de radicalii liberi din mediu. De asemenea, poate ajuta la inversarea daunelor deja cauzate pielii.
Extractul/uleiul este de natură antibacteriană, deci poate fi folosit in produse antiacneice. Pentru produsele pentru acnee, uleiul ajută la ameliorarea congestiei din jurul zonei afectate de cosuri.
Poate fi folosit și ca toner pentru piele, ce poate oferi o nuanță uniformă a pielii și ajută la eliminarea oricăror pete sau decolorare.
Extractul de Chamomilla Recutita (musetelul german) ajuta la calmarea, hidratarea și protejarea pielii. Oferă proprietăți antiinflamatorii, antioxidanți și beneficii de hidratare.
Beneficiul de top al extractului de mușețel german sunt proprietățile sale antiinflamatorii. Este bogat în compuși benefici precum chamazulenă, apigenină și bisabolol, care pot ajuta la calmarea inflamației și la calmarea pielii iritată și mâncărime. Acesta este motivul pentru care îl găsim în cremele hidratante și demachiante, în special pentru pielea deteriorată, uscată sau iritată.
Combate mâncărimea și daunele solare – s-a arătat promițător în reducerea daunelor foto cauzate de expunerea la UV și poate, de asemenea, calma pielea iritata ce sufera de prurit. Extractul de floare de Chamomilla recutita are proprietăți naturale de hidratare care ajută la blocarea umidității în piele, făcându-l un aditiv puternici pentru produsele de îngrijire a pielii. Extractul de musetel are de asemenea proprietati antimicrobiale si antioxidante ceea ce accelereaza cicatrizarea sau refacerea pielii dupa diverse agresiuni de la expunerea la raze UV, pana la proceduri estetice precum dermapen. Potrivit FDA (Food and Drug Administration), extractul de floare de Chamomilla recutita este considerat sigur de utilizat în scopuri cosmetice.
În cazuri rare, totuși, extractul de floare de Chamomilla recutita care este extrem de bogat în bisabolol (un compus antiinflamator) poate provoca mâncărime și dermatită de contact la unii indivizi. Acest lucru este foarte rar și este puțin probabil să apară, cu excepția cazului în care utilizați un produs foarte concentrat din extract de flori de Chamomilla recutita.
În general, este sigur de utilizat chiar și pentru pielea predispusă la alergii și sensibilă.
Colagenul este o proteină structurală care există în țesuturile conjunctive, tendoane, piele, oase și cartilaj. Oferă sprijin și putere acestor zone și ajută la repararea țesuturilor, comunicarea celulară, migrarea și răspunsul imunitar al corpului.
Beneficiile colagenului
Colagenul confera pielii putere si fermitate. Utilizarea colagenului in produsele pentru ingrijirea pielii are numeroase beneficii:
Îmbunătățește elasticitatea pielii;
Îmbunătățește hidratarea pielii;
Îmbunătățeste fluxul sanguin;
Vindecă rănile și previne cicatricile ;
Previne și reduce vergeturile ;
Reduce celulita vizibilă;
Reduce petele întunecate (pigmentare);
Cea mai frecventă cauză a pierderii de colagen este vârsta.
După aproximativ 25 de ani, corpul uman începe să-și încetinească producția de colagen, deși această funcție nu va dispărea niciodată complet, ca și în cazul elastinei.
Această scădere naturală a colagenului duce la apariția pielii subțiri și a ridurilor care continuă să se adâncească odată cu vârsta.
Lumina soarelui și razele UV degradează colagenul, determinând îmbătrânirea rapida a pielii.
Colagenul este una dintre cele mai importante proteine din corpul uman și aproape fiecare sistem al corpului are nevoie de colagen.
Gluconatul de cupru este o culoare albastru-turcoaz natural creată prin combinarea cuprului și a acidului gluconat. Un acid zaharat natural care provine din glucoză. Cuprul este un oligomineral crucial care este implicat într-o varietate de procese vitale ale corpului, inclusiv sinteza proteinelor colagen și elastina care mențin elasticitatea și etanșeitatea pielii.
Se crede că gluconat de cupru are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, în plus față de cele care ajută la colagen. Antioxidanții ajută la apărarea împotriva daunelor pe care radicalii liberi, care sunt produși de expunerea la radiații UV, poluare și alți factori de mediu, îl provoacă pielii.
Ca remediu natural de îngrijire a pielii, gluconat de cupru poate fi aplicat singur sau combinat cu alte produse de îngrijire a pielii, inclusiv creme, loțiuni și seruri.
Petele, tăieturile, zgârieturile și alte tipuri de leziuni ale pielii se pot vindeca mai repede datorită potențialelor abilități de vindecare a rănilor ale gluconatului de cupru.
În general, gluconat de cupru are beneficii fantastice pentru piele și poate îmbunătăți pielea în mai multe moduri. Gluconatul de cupru poate fi un plus util pentru regimul de îngrijire a pielii, indiferent dacă încercați să creșteți sinteza de colagen, să luptați împotriva îmbătrânirii sau să îmbunătățiți sănătatea generală a pielii.
Extractul de fructe de Cucumis sativus (castraveți) este un extract de plantă nesensibilizant.
Cele mai multe tipuri de castraveți sunt compuse din 95% apă, iar ceilalți constituenți includ în principal acid ascorbic (vitamina C), acid cafeic (un antioxidant), acizi grași, silice minerală, plus alte oligominerale.
Datorită activității sale antioxidante, castravetele este deseori folosit ca ingredient in produse cosmetice angi aging.
Castravetele conține componente parfumate care nu sunt sensibilizante pentru piele, așa că poate fi folosit pentru a îmbunătăți parfumul natural al unui produs cosmetic fără probleme.
Extractul de castravete are proprietati anti inflamatorii fiind recomandat inclusiv in arsuri solare.
Poate repara pielea uscata si deteriorata redandu-i aspectul fin si catifelat.
De asemenea are un pH identic cu cel al pielii oferindu-i un aspect foarte hidratat atunci cand este aplicat topic.
Darkout – extractul obținut din rădăcinile plantei africane numite Hypoxis Rooperi și Caesalpinia Spinosa – arbore african cunoscut în mod obișnuit sub numele de Tara. Această formulă modernă, de origine organică, creste luminozitatea tenului, iar eficacitatea sa a fost susținută de studii in vitro. Ofera o nuanță clară și radiantă a pielii, reducând petele pigmentare vizibile și legate de vârstă, decolorarea, pistruii și alte tulburări de pigmentare a pielii.
Actiunea sa reduce sinteza melaninei și îmbunătățește sinteza de colagen. Este o alternativă sigură la acidul kojic, care este un produs secundar al fermentației orezului utilizat în producerea sakeului – într-adevăr inhibă eficient producția de melanină, dar care poate provoca iritații și dermatită de contact.
Darkout este un nou ingredient cosmetic de origine naturală care uniformizează culoarea pielii, ajutând la crearea unui ten mai luminos și mai strălucitor.
Formulările cosmetice care conțin Darkout beneficiaza de puterea sa de a îmbunătăți în siguranță culoarea generală a pielii și de a ajuta la estomparea petelor de vârstă, a pistruilor și a hiperpigmentării.
Efectele sale sunt confirmate prin teste in vitro:
– strălucire: reducerea activității tirozinhidroxilazei (54%) și a dopa-oxigenazei (53%), reducerea sintezei melaninei (51%), inhibarea expresiei tirozinazei;
– antioxidant: inhibarea speciilor reactive de oxigen din fibroblastele umane (50%);
– anti-îmbătrânire: creșterea sintezei de colagen I (242%) și colagen III (186%).
Darkout – extractul obținut din rădăcinile plantei africane numite Hypoxis Rooperi și Caesalpinia Spinosa – arbore african cunoscut în mod obișnuit sub numele de Tara. Această formulă modernă, de origine organică, creste luminozitatea tenului, iar eficacitatea sa a fost susținută de studii in vitro. Ofera o nuanță clară și radiantă a pielii, reducând petele pigmentare vizibile și legate de vârstă, decolorarea, pistruii și alte tulburări de pigmentare a pielii.
Actiunea sa reduce sinteza melaninei și îmbunătățește sinteza de colagen. Este o alternativă sigură la acidul kojic, care este un produs secundar al fermentației orezului utilizat în producerea sakeului – într-adevăr inhibă eficient producția de melanină, dar care poate provoca iritații și dermatită de contact.
Darkout este un nou ingredient cosmetic de origine naturală care uniformizează culoarea pielii, ajutând la crearea unui ten mai luminos și mai strălucitor.
Formulările cosmetice care conțin Darkout beneficiaza de puterea sa de a îmbunătăți în siguranță culoarea generală a pielii și de a ajuta la estomparea petelor de vârstă, a pistruilor și a hiperpigmentării.
Efectele sale sunt confirmate prin teste in vitro:
– strălucire: reducerea activității tirozinhidroxilazei (54%) și a dopa-oxigenazei (53%), reducerea sintezei melaninei (51%), inhibarea expresiei tirozinazei;
– antioxidant: inhibarea speciilor reactive de oxigen din fibroblastele umane (50%);
– anti-îmbătrânire: creșterea sintezei de colagen I (242%) și colagen III (186%).
Efecte:
1. Detoxifiere – Scade probabilitatea de acnee, pori înfundați și puncte negre. În plus, vă oferă o piele cu aspect mai moale și cu senzație și o strălucire de obicei mai sănătoasă. Cel mai bine este că totul este natural!
2. Ajuta in combaterea acneei – Puterea de curățare a pielii a sării de la Marea Moartă și de prevenire a coșurilor constă în sulf. Sulful are case antimicrobiene și funcționează mai departe decât acidul salicilic pentru tratamentul anti-cosuri. Sarea de la Marea Moartă conține o cantitate generoasă de sulf, ceea ce o face remarcabilă pentru urme și pete.
3. Hidratarea – Sarea de la Marea Moartă este un hidratant extraordinar pentru pielea uscată. Contine magneziu, care hidratează pielea, întărind porii și bariera lipidică a pielii.
4. Ajuta in lupta anti-celulită – Mineralele din sarea de la Marea Moartă înfrumusețează metabolismul celulelor pielii și măresc fluxul de sânge în zonele în care o aplicați.
5. Recuperarea mușchilor (anti-inflamator) – Sarea de la Marea Moartă reușește acest lucru, prin continutul de sodiu și bromură, considerate antiinflamatoare. Aceste minerale ajută la fixarea masei musculare plasate, oferindu-vă odihnă chiar și în caz de durere. Sarea de la Marea Moartă ameliorează chiar bolile reumatice cronice. Acestea includ artrita reumatoidă, osteoartrita genunchiului și artrita psoriazică, pentru a numi câteva.
Fructoza este adesea numită zahăr din fructe și este un tip de zahăr compus din glucoză. Are proprietăți de absorbtie a apei pentru piele.
Beneficii: hidratare
Extractul de ginkgo contine multe substante fitochimice benefice dintre care cele mai cunoscute sunt glicozidele flavone (33%) si terpenele (6%). Acestea ii ofera proprietati antioxidante, antiinflamatoare si calmante si anti aging.
Gingko funcționează ca un vasodilatator, deschizând vasele de sânge, astfel încât sângele și oxigenul să se poată mișca mai liber printre celulele corpului. Are un nivel ridicat de quercetină, care este un antioxidant comun și destul de puternic.
Efecte:
1. Antioxidant și antiinflamator prin continutul bogat de flavonoide. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, s-a dovedit că ajută la tratarea acneei, eczemelor și a multor tipuri de inflamații ale pielii.
Pe lângă faptul că este un vasodilatator, gingko îmbunătățește și secrețiile sebacee ale pielii, îmbunătățește irigarea țesuturilor și stimulează metabolismul celular.
2. Protejarea membranelor celulelor pielii de deteriorarea stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi. Extractul a realizat acest lucru prin captarea radicalilor de grăsime, împreună cu oxidul nitric și radicalii hidroxil și oxoferil.
Este un ingredient de baza in produsele destinate tratarii acneei, eczemelor si altor tipuri de inflamatii si roseata datorita proprietatilor antioxidante deosebite.
Resurse Medicale
Cosmetic Ingredient Review, “Safety Assessment of Ginkgo biloba-Derived Ingredients as Used in Cosmetics”, 2017;
Clin Exp Dermatol. 2003 May;28(3):285-7;
Dermatology News, “Cosmeceutical Critique: Ginkgo Biloba”, 2012
Chuarienthong, L. and Leelapornpisid, P. Clinical efficacy comparison of anti‐wrinkle cosmetics containing herbal flavonoids. International journal of cosmetic science 32.2, 99-106 (2010);
Dal Belo, S. E. et al. Skin penetration of epigallocatechin-3-gallate and quercetin from green tea and Ginkgo biloba extracts vehiculated in cosmetic formulations. Skin pharmacology and physiology 22.6, 299-304 (2009)
Acidul glicolic este un acid alfa hidroxi (AHA) solubil în apă, obținut din trestie de zahăr. Este unul dintre cele mai utilizate AHA în produsele de îngrijire a pielii.
AHA sunt acizi naturali care provin din plante. Acestea constau din molecule minuscule care sunt foarte ușor de absorbit de piele. Acest lucru le face ideale pentru netezirea liniilor fine, îmbunătățirea texturii pielii și alte utilizări anti-îmbătrânire.
Cum funcționează acidul glicolic:
• Acidul glicolic are cele mai mici molecule dintre toate AHA – Acest lucru permite acidului glicolic să se absoarbă în piele și să o exfolieze chiar mai bine decât alte AHA.
• Acidul glicolic acționează prin accelerarea rotației celulare – Cu
alte cuvinte, dizolvă legăturile care țin celulele pielii împreună. De fapt, pielea ta este capabilă să elimine celulele moarte mai repede decât ar face-o singură.
• Acidul glicolic determină pielea să producă mai mult colagen – acesta este proteina care face pielea fermă, plină și elastică.
Beneficii pentru piele:
• Anti-îmbătrânire: netezește ridurile fine și îmbunătățește tonusul și textura pielii.
• Hidratare: repută pielea și previne uscarea acesteia.
• Daune provocate de expunerea la solare: estompează petele întunecate cauzate de expunerea la soare și protejează colagenul de soare.
• Ten: luminează pielea atunci când este utilizat în mod regulat.
• Exfoliere: previne firele de păr încarnate și face ca porii să pară mai mici, ajutând pielea să elimine celulele moarte ale pielii.
• Acnee: Curăță porii pentru a preveni comedoanele, punctele negre și erupțiile inflamate.
În îngrijirea pielii, cea mai populară utilizare a glicerinei este ca umectant. Umectanții sunt ingrediente hidratante care funcționează prin extragerea apei din atmosferă pentru a hidrata și a înmuia pielea (alți umectanți cunoscuți includ acidul hialuronic și d-pantenolul). Studiile arată că glicerina poate pătrunde în bariera pielii și poate rămâne în piele pentru hidratare continuă timp de câteva zile. De asemenea, s-a dovedit a fi cel mai eficient ingredient umectant utilizat în mod obișnuit în formulările de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, datorită texturii sale groase, glicerina poate lăsa un reziduu lipicios sau lipicios pe piele dacă este folosită în exces. Ca atare, este adesea diluat cu alte ingrediente hidratante, cum ar fi acidul hialuronic, care are o textură ușoară, aproape apoasă (dar poate pătrunde eficient în bariera pielii doar dacă moleculele sunt suficient de mici).
Glicerina aduce beneficii barierei pielii prin tragerea de apă din aer pentru a menține pielea hidratată și pentru a minimiza pierderea de apă. Glicerina poate rămâne în piele pentru o perioadă, ceea ce ajută pielea să rețină umiditatea chiar și atunci când este expusă la agresori nocivi ai mediului, cum ar fi poluarea. Glicerina poate ajuta, de asemenea, lipidele naturale ale pielii să își păstreze structura pentru a promova în continuare o barieră sănătoasă a pielii.
În concentrații sub 50%, cercetările indică faptul că glicerina are proprietăți emoliente. Studiile arată că produsele de îngrijire a pielii care conțin glicerină pot înmuia și îmbunătăți în mod semnificativ aspectul pielii aspre și uscate. Produsele care conțin glicerină în plus față de alte creme hidratante pot fi deosebit de eficiente, deoarece glicerina poate ajuta la îmbunătățirea absorbției altor ingrediente topice, în special a lipidelor ( precum extractele de plante bogate în ulei).
Glicerina îmbunătățește aspectul pielii pentru un aspect tineresc
Una dintre cele mai unice caracteristici ale glicerinei este capacitatea sa de a umple temporar aspectul pielii și de a minimiza aspectul liniilor fine și ridurilor. Studiile arată că glicerina pătrunde în piele și mărește volumul de apă dintre celule pentru a conferi pielii un aspect mai plin și mai ferm. Glicerina se leagă și stabilizează și stabilizează colagenul, proteina responsabilă pentru a oferi pielii elasticitatea. Împreună, aceste efecte combinate contribuie la un aspect mai tânăr.
Uleiul de semințe de Helianthus annuus este un ulei vegetal nevolatil, neparfumat din floarea soarelui, care este folosit ca emolient în cosmetică. Conținutul de acid linoleic al acestui ulei de semințe de 60% (în medie) are capacitatea de a ajuta la refacerea, întărirea și calmarea pielii. Acest ulei conține, de asemenea, alți acizi grași benefici pe care îi poate folosi pielea, inclusiv oleic, palmitic, stearic și o cantitate mică de acid linolenic omega-3.
Uleiul de semințe de Helianthus annuus este deosebit de benefic pentru pielea uscată, deshidratată sau compromisă de mediu, deoarece conținutul său de acid linoleic ajută pielea să-și sintetizeze propriile lipide (grăsimi), inclusiv ceramide, reparându-și în mod vizibil bariera și conducând la o piele mai netedă și cu aspect mai sănătos.
Uleiul de semințe de Helianthus annuus are, de asemenea, un efect natural calmant asupra pielii, deci poate fi util pentru reducerea semnelor de stres sau iritație a pielii. Cercetările asupra sugarilor cu dermatită atopică au arătat că uleiul topic de floarea soarelui este un ingredient viabil pentru a alterna cu steroizii topici prescriși în mod normal pentru a controla simptomele acestei tulburări de piele.
Resurse Medicale:
Pediatric Dermatology, August 2018, ePublication; and January-February 2013, pages 42-50
Chemicke Zvesti, May 2018, pages 2,607-2,615
International Journal of Molecular Sciences, December 2017, ePublication
Dermatology, October 2014, pages 230-239
Acidul hialuronic (HA) este un glicozaminoglican care se găsește în mod natural în țesutul conjunctiv al corpului. Glicozaminoglicanii sunt pur și simplu carbohidrați lungi neramificati, sau zaharuri, numite polizaharide.
În timp, rezervele de acid hialuronic ale corpului tău scad. Vârsta este un motiv, arată cercetările, dar factorii de mediu, cum ar fi fumatul și poluarea aerului, accelerează acest proces, potrivit unui alt studiu.
Vestea bună este că produsele topice care conțin acid hialuronic, fie ca parte a listei de ingrediente dintr-o cremă hidratantă, sau a unui ser, pot ajuta la reconstruirea acestor depozite epuizate.
Acidul hialuronic poate atrage de peste 1.000 de ori greutatea sa în apă. Acesta se leagă de moleculele de apă și crește conținutul de apă al pielii.
Acidul hialuronic poate ajuta la creșterea conținutului de umiditate din piele, aducand diverse beneficii pentru piele, inclusiv reducerea aspectului ridurilor și îmbunătățirea vindecării rănilor, printre altele.
AH este componenta principală a ceea ce dă structura pielii tale și este responsabilă pentru acel aspect plinuț și hidratat.
Principalele beneficiile acidului hyaluronic pentru piele:
• Anti îmbătrânire
• Hidratare pielii
• Antirid
• Crește elasticitatea pielii
• Poate trata eczemele
• Poate trata roșeața feței
Colagenul hidrolizat este derivat din diverse surse animale, inclusiv colagen bovin (bovine), porcin (porci) și colagen marin (pește). Colagenul este extras din țesutul conjunctiv al acestor animale și apoi supus unui proces de hidroliză, care utilizează enzime sau căldură pentru a descompune proteina în peptide mai mici. Aceste peptide pot oferi o varietate de avantaje pentru sănătate și sunt mai ușor absorbite de organism.
Creșterea hidratării, elasticității și fermității pielii a fost asociată cu îmbunătățirea sănătății pielii atunci când se utilizează colagen hidrolizat. Corpul nostru creează mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce poate provoca riduri, lasare și uscăciune. Utilizarea suplimentelor de colagen hidrolizat poate ajuta la restabilirea nivelurilor de colagen și la îmbunătățirea sănătății și aspectului general al pielii.
Beneficii pentru piele:
• Sustine sănătatea pielii – creșterea hidratării, elasticității și fermității pielii a fost asociată cu îmbunătățirea sănătății pielii atunci când se utilizează colagen hidrolizat. Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțin colagen, ceea ce poate duce la uscăciune, lasare și riduri. Utilizarea suplimentelor de colagen hidrolizat poate ajuta la restabilirea nivelurilor de colagen și la îmbunătățirea sănătății și aspectului general al pielii.
Face parte din componenta Darkout.
Inulina este un ingredient activ de îngrijire a pielii și umectant. Acesta este folosit pentru a crește toleranța pielii și pentru a-și menține apărarea naturală. Este un tip de prebiotic – un ingredient neviu ce ajută la hrănirea bacteriilor bune – care asigură că microbiomul pielii noastre este protejat și perfect echilibrat pentru sănătatea generală a pielii.
Beneficiile inulinei prebiotice în îngrijirea pielii:
• Reechilibrează microbiomul pielii: Imaginați-vă microbiota ca o mică armată de bacterii care trăiește pe suprafața superioară a pielii, pentru a ajuta la întărirea barierei pielii. Aplicarea inulinei prebiotice este ca și cum le-ați oferi o masă copioasă – sau chiar arme noi strălucitoare – pentru a vă asigura că pot rămâne în formă și mereu în gardă. Pielea noastră este expusă atât de mulți factori externi de mediu, de la schimbările meteorologice până la poluare, încât acesta este un ingredient de care pot beneficia toate tipurile de piele și preocupările.
• Hidratează: Știm cât de esențială este pielea hidratată pentru o barieră fericită și, prin urmare, adăugarea de inulină prebiotică – care este excelentă pentru reținerea umidității – este o problemă. Ca umectant, ajută la atragerea umezelii în piele din mediu, precum și la încetinirea evaporării apei pentru a o reține cu adevărat.
• Calmează: Rezultatul final al pielii protejate și bine echilibrate este o piele mai fericită. Hrănind microbiomul pielii și menținând sănătos acest scut invizibil, îți vei întări bariera pielii și vei găsi că pielea arată și se simte mai calmă peste tot. O necesitate pentru pielea sensibilă și un instrument la îndemână pe care să îl adăugați la rutina dvs. atunci când încercați produse și active noi.
Pudra de coajă de nucă este un exfoliant natural, îndepărtează ușor celulele terne și uscate ale pielii pentru a dezvălui o piele moale, netedă, sănătoasă. Ajută la uniformizarea nuanței pielii și lasă pielea mai strălucitoare și strălucitoare.
Beneficiile includ: indepărtarea celulelor moarte și uleiurile în exces de pe suprafata pieli; diminuarea acneei și petele roșii
Caolinul este utilizat pe scara larga in produse cosmetice deoarece absoarbe excesul de sebum (substanța uleioasă pe care o produce pielea noastră) și netezeste pielea. Dat fiindca este o argila mai blanda cu pielea este des folosit si ca exfoliant.
Are efecte moderate anti-inflamatoare, antibacteriene si de refacere a pielii, fiind utilizat cu succes in tratamentul acneei.
Caolinul matifiaza tenul prin îndepărtarea excesului de ulei de pe suprafața pielii. Poate fi utilizat si pe tenul uscat si sensibil insa cu o frecventa redusa. Cel mai des se utilizeaza pe tenul gras si acneic unde are rezultate foarte bune in curatarea si micsorarea porilor. Un studiu din 2012 a demonstrat ca aplicarea topica a mastilor cu caolin creste numarul fibrelor de colagen din piele.
Resurse medicale:
Effect of topical clay application on the synthesis of collagen in skin: an experimental study, Z Valenti 1, J Silva, W R Teodoro, A P Velosa, S B V Mello, Mar 2012
Acidul lactic este unul dintre cei mai populari alfa hidroxiacizi disponibili. Este un ingredient comun în produsele de îngrijire a pielii OTC. De asemenea, este folosit în peelinguri și tratamente profesionale mai puternice.
Acidul lactic ajută la îndepărtarea celulelor imbatranite de pe suprafața pielii prin dizolvarea legăturilor care le țin împreună (exfoliere).
Acidul lactic face, de asemenea, schimbarea celulară mai rapidă și stimulează procesele prin care pielea ta elimină celulele vechi și le înlocuiește cu altele noi (reînnoirea celulară) oferind un ten mai luminos, precum și o piele mai fină și mai moale.
Acidul lactic este popular din două motive principale:
Poate crea schimbări reale în piele dacă este utilizat în mod regulat.
Este unul dintre hidroxiacizii mai blânzi folosiți în îngrijirea pielii.
Există și alte beneficii posibile ale acidului lactic pentru pielea ta, inclusiv:
• Intareste și intinde pielea
• Ajută la curățarea porilor
• Iti lumineaza si netezeste tenul
• Functioneaza ca un antimicrobian eficient
• Echilibrează microbiomul pielii pentru persoanele cu piele sensibilă și acne
• Eliminarea petelor solare sau a petelor de vârstă și netezirea sau înmuierea liniilor fine
Lavanda este o plantă utilizată pe scară largă care face parte din familia mentei. Extractul de lavanda are proprietati anti fungice si anti inflamatoare, de aceea este deseori utilizat in tratamentul unor probleme topice precum acneea, eczemele sau psoriazisul.
Cercetările in vitro indică faptul că componentele uleiului esential de lavandă, în special linalolul și acetatul de linalil, pot avea efecte dăunătoare asupra pielii într-o concentrație de până la 0,25% daca sunt aplicate topic.
Resurse Medicale:
British Journal of Dermatology, August 2014, pages 292-297
Skin Pharmacology and Physiology, May 2008, pages 191-202
Contact Dermatitis, April 2008, pages 143-150 and January 2008, pages 9-14
Cell Proliferation, June 2004, pages 221-229
Journal of the Society of Cosmetic Chemists, January-February 1992, pages 49-54 Vibrational spectroscopy and chemometric modeling: An economical and robust quality control method for lavender oil, Aug 2014, pg 234 – 240
Acidul malic este un alfa hidroxi acid, despre care se spune că este un exfoliant natural. Poate fi folosit pentru a netezi ridurile și liniile fine, pentru a îmbunătăți textura pielii, pentru a curăța porii și pentru a îmbunătăți pielea în ansamblu. Din acest motiv, acidul malic este folosit în diferite produse de îngrijire a pielii.
Acidul malic face parte dintr-o familie de acizi din fructe, numiți alfa hidroxiacizi (AHA). AHA stimulează exfolierea interferând cu modul în care celulele pielii tale se leagă. Ca rezultat, pielea moarta este îndepărtată pentru a face loc unor noi straturi de piele.
Produsele de îngrijire a pielii care conțin acid malic pot oferi beneficii care includ:
• hidratarea pielii
• exfolierea sau îndepărtarea celulelor moarte ale pielii
• netezimea și tonusul pielii îmbunătățite
• reducerea ridurilor
• curata si intinereste pielea
• asigura echilibrul pH-ului și hidratarea
• actioneaza anti-îmbătrânire și estompeaza cicatricile
• asigura mai puține linii fine și riduri
• da pielii o nuanța mai uniformă
• da o textura mai fină pielii
• reduce petele
• previne acneea
Maris Aqua este utilizat în multe aplicații de îngrijire a pielii pentru numeroasele sale efecte benefice asupra pielii, inclusiv revitalizarea, rehidratarea, reducerea vizibilă a porilor și matifiarea. În plus, este util în preparatele pentru pielea atonică, matură sau ridată, precum și în băile liniștitoare pentru picioare și în tratamentul pielii agresate, dureroase sau iritate.
Îmbunătățind starea pielii, apa de mare elimină toxinele și crește rata de reînnoire a celulelor epidermice. Mai mult, Maris Aqua lasă un efect antioxidant asupra pielii prin inversarea carbonilării proteinelor, diminuând daunele radicale reactive sau induse de UV. Ingredient ieftin, natural și eficient care păstrează tinerețea, vitalitatea și frumusețea pielii.
Maris Limus este nămolul extras din Marea Moartă, un ingredient cosmetic cu proprietăți și compoziție unice pe pământ. Conține 21 de minerale esențiale necesare pielii și bunei funcționări a organismului. Istoric este atestată utilizarea sa pentru remedierea unor boli de piele încă de acum 2000 de ani. În continuare, proprietățile sale anti inflamatorii și anti durere sunt unul din motivele pentru care este utilizat pe scară largă în tratamentul unor afecțiuni dermatologice cum ar fi psoriazis, dermatită, eczeme dar și al unor boli articulare (reumatism cronic degerativ, reumatism inflamator cronic, reumatism articular). Acest tip de nămol are capacități net superioare de curățare și purificare a tenului datorită concentrațiilor specifice de minerale – ingredientele sale extrag impuritățile, toxinele și sebumul din pori. Pe lângă proprietățile de detoxifiere și diminuare a inflamației pielii, mineralele din nămolul din Marea Moartă permit pielii să rămână hidratată și reduc în mod spectaculos descuamarea pielii. Spre deosebire de multe alte ingrediente ce se potrivesc unui tip de piele sau altuia, compoziția nămolului din Marea Moartă îl face potrivit pentru toate tipurile de piele. Cei ce au ten gras sau mixt beneficiază de proprietățile sale matifiante, purifiante, sebo regulatoare și antimicrobiene, în timp ce proprietățile de calmare și de emoliere sprijină tenurile uscate. Sărurile de magneziu conținute de nămolul din Marea Moartă au capacitatea de a întări bariera cutanată a pielii și de a îmbunătăți elasticitatea tenului. De asemenea sprijină producerea de colagen care la rândul sau îmbunătățește textura și fermitatea pielii.
Resurse Medicale:
1. Scientific evidence of the therapeutic effects of dead sea treatments: a systematic review, Apr 2012
2. Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin, Feb 2005;
3. Mud pack therapy in rheumatoid arthritis, Jun 1992, Antimicrobial properties of Dead Sea black mineral mud, May 2006
Maris Sal este denumirea stiintifica a sarii obtinute din Marea Moarta.
Este un ingredient ce conține oligoelemente și minerale. Sarea de mare din Marea Moarta are proprietati unice, avand o compozitie deosebita de minerale, inclusiv magneziu, calciu, sodiu și potasiu, care elimină uscăciunea, tocitatea și iritarea pielii. Sarea de mare detoxifică în mod natural prin absorbția toxinelor din piele și, de asemenea, ajută la exfolierea delicată a celulelor moarte ale pielii. Conținutul de calciu al sării de mare ajută la curățarea porilor înfundați, ceea ce este excelent pentru pielea predispusă la acnee.
Numeroase cercetari au demonstrat ca prin compozitia unica, sarea din Marea Moarta are afect antirid, reduce inflamatia la nivelul pielii, imbunatateste functia de bariera cutanata a pielii si creste hidratarea pielii. Utilizata ca ingredient in sampon are efecte extrem de puternice de crestere a volumului si de reducere a sebumului din parul gras. Unul din cele mai cunoscute beneficii ale sarurilor din Marea Moarta este reducerea simptomelor cutanate ale psoriazisului, eczemei si dermatitei. Baile in solutii saline cu sare din Marea Moarta reduc uscaciunea, zonele cornoase/solzoase, iritatia, mancarimea si inflamatia la nivelul zonei afectate. Datorita continutul foarte mare de magneziu si brom (cel mai mare continut atestat) reduce simptomele alergiilor pe piele, diminuand inflamatiile cutanate si diminueaza profunzimea ridurilor.
Resurse Medicale:
Scientific evidence of the therapeutic effects of dead sea treatments: a systematic review, Oct 2012
1. Ajută la o vindecare mai rapidă a rănilor – Conținutul ridicat de α-bisabolol și apigenină din extractul de mușețel va reduce inflamația, va curăța rana, va aduce umiditatea necesară țesuturilor deteriorate și va calma orice disconfort. Această combinație de efecte va crește rata de regenerare celulară și va accelera procesul de vindecare.
2. Minimizează îmbătrânirea pielii – Îmbătrânirea prematură a pielii poate fi cauzată de diverse surse diferite. Printre aceste cauze se numără radiațiile ionizante, stresul fizic sau psihologic excesiv, consumul excesiv de alcool, alimentația proastă și radiațiile UV. Aceste diverse surse de radicali liberi accelerează procesul de îmbătrânire a celulelor care compun pielea noastră.
S-a demonstrat că α-bisabololul inhibă producerea de noi radicali liberi atunci când este prezent în concentrații de 7,7-31 microg/mL. Datorită concentrației mari de α-bisabolol în extract de mușețel, acesta poate servi ca un factor de descurajare în producerea de noi radicali liberi care ar putea provoca semne premature de îmbătrânire.
3. Se estompează petele întunecate și hiperpigmentarea – Hiperpigmentarea este termenul tehnic pentru întunecarea pielii. Această întunecare este de obicei cauzată de dermatita de contact, afecțiuni inflamatorii ale pielii precum acneea și psoriazisul și contactul cu alergenii pielii. Similar modului în care soarele determină corpurile noastre să producă melanină, bronzându-ne pielea, aceste condiții pot determina organismul să producă melanină în exces la locul iritației. Acesta este responsabil pentru întunecarea pielii.
S-a demonstrat că α-bisabololul este capabil să inhibe melanogeneza sau producția de melanină de către organismul nostru, care provoacă hiperpigmentarea nedorită și inestetică a pielii. Acest lucru face ca musetelul sa fie un ingredient excelent in tratamentele topice pentru petele intunecate de pe piele.
4. Ameliorează eczemele și dermatita – Datorită proprietăților antiinflamatoare ale extractului de mușețel, poate fi folosit ca tratament topic pentru simptomele iritațiilor pronunțate ale pielii, cum ar fi eczema și dermatita. Terpenoizii chamazulen și α-bisabolol sunt responsabili pentru reducerea inflamației. Aplicarea locală a extractului de Mușețel este eficientă deoarece permite celor 2 terpenoizi să inhibe semnalizarea unei enzime implicate în procesul inflamator.
5. Îmbunătățește penetrarea pielii – Pe lângă faptul că are propriile sale beneficii atunci când este aplicat local, extractul de mușețel este și un amplificator de penetrare, care poate îmbunătăți absorbția altor produse topice în piele. Pătrunderea crescută în piele face din extractul de mușețel un aditiv util pentru cremele și loțiunile hidratante.
Deși există alte câteva substanțe care pot pătrunde în barierele pielii, extractul de mușețel este deosebit de potrivit pentru acest lucru. Succesul extractului de mușețel ca agent de penetrare a pielii poate fi atribuit conținutului său ridicat de terpene chamazulenă și α-bisabolol, precum și naturii sale naturale și netoxice.
• Reduce inflamația la nivelul pielii
• Elimina toxinele si metalele grele la nivel celular
• Îmbunătățește circulația și fluxul sanguin
• Calmează afecțiunile pielii precum eczema, acneea, psoriazisul și dermatita
• Îmbunătățește hidratarea pielii
Mierea conține glucoză, fructoză, minerale, magneziu, potasiu, calciu, clorură de sodiu, sulf, fier, cupru, zinc, vitaminele B1, B2, B5, B3. Datorita proprietatilor sale, mierea este unul dintre ingredientele principale pentru multe lotiuni de corp hidratante si hranitoare, dar este folosita si ca baza pentru diverse masti cosmetice. Textura densă și netedă a mierii contribuie la hidratarea pielii, la elasticitatea și strălucirea acesteia. Funcțiile antibacteriene îmbunătățesc proprietățile agenților de netezire, regenerare, hidratare și hidratare conținute în miere.
Datorită enzimelor din stomacul albinelor, mierea nu poate dezvolta microorganisme, deci poate fi păstrată o perioadă lungă de timp și folosită ca conservant natural. Acelasi principiu este folosit si pentru dezvoltarea produselor cosmetice pe baza de miere sau derivate similare de miere. Compozitia chimică unică și complexă conferă mierii o mulțime de proprietăti de îngrijire a pielii: este foarte hidratantă, are abilități calmante și antioxidante, precum și proprietati antibacteriene și antifungice semnificative. Există, de asemenea, o mulțime de dovezi empirice cu sprijin științific emergent că pansamentul cu miere promovează vindecarea rănilor și a arsurilor.
Resurse Medicale:
Bogdanov, Stefan. „Honey composition.” The honey book (2009);
Burlando, Bruno, and Laura Cornara. „Honey in dermatology and skin care: a review.” Journal of cosmetic dermatology 12.4 (2013): 306-313;
Efem, S. E. E. „Clinical observations on the wound healing properties of honey.” British journal of Surgery 75.7 (1988): 679-681
Acidul nicotinic (cunoscut și sub numele de niacină) și niacinamida (cunoscută și sub numele de nicotinamidă) sunt doua forme de vitamina B3 care pot fi convertite unul in celalalt in organism.Termenul general de vitamina B(3) este folosit pentru ambele. Aplicarea topică a niacinamidei are un efect stabilizator asupra funcției de barieră epidermică, văzută ca o reducere a pierderii de apă transepidermică și o îmbunătățire a conținutului de umiditate al stratului cornos. Niacinamida duce la o creștere a sintezei proteinelor (de exemplu, keratina), are un efect stimulator asupra sintezei ceramidelor, accelerează diferențierea keratinocitelor și crește nivelul NADP intracelular. În cazul pielii îmbătrânite, aplicarea topică a niacinamidei îmbunătățește structura suprafeței, netezește ridurile și inhibă fotocarcinogeneza. Este posibil să se demonstreze efecte antiinflamatorii în acnee, rozacee și iritații. Datorită efectelor sale benefice, niacinamida este o componentă esentiala în produsele cosmetice pentru tratarea degradarii barierei epidermice, îmbătrânirii pielii, pentru ameliorarea tulburărilor pigmentare și pentru utilizare pe pielea predispusă la acnee.
Niacinamida este un tip de vitamina B3, una dintre cele opt vitamine B care susțin multe aspecte ale sănătății tale. Corpul tău produce niacinamidă atunci când ai prea multă niacină în corp. Corpul dumneavoastră poate schimba, de asemenea, un aminoacid numit triptofan în niacinamidă.
Niacinamida este un ingredient multifuncțional pentru îngrijirea pielii. Ajută la formarea cheratinei, o proteină care menține sănătatea pielii. De asemenea, s-a dovedit că vă face pielea mai puternică, mai netedă și mai strălucitoare.
Niacinamida este folosită pentru a trata acneea și poate ajuta la hrănirea și protejarea pielii, mai ales atunci când este utilizată cu alte produse precum retinolul. Este un nutrient puternic care are rareori efecte secundare.
Primele șase beneficii ale niacinamidei:
• Crește hidratarea pielii – Niacinamida poate îmbunătăți funcția barierei lipidice a pielii (un strat de apă și ulei care vă protejează pielea). Acest lucru ajută la blocarea umidității și la păstrarea poluanților sau a altor potențiali iritanți, făcând pielea mai hidratată și mai puțin sensibilă.
• Calmeaza roseate pielii – S-a demonstrat că niacinamida atenuează inflamația, ceea ce poate ajuta la calmarea roșeață din cauza unor afecțiuni precum acneea, rozaceea și eczema. De asemenea, poate calma iritația cauzată de exfolianții puternici, cum ar fi retinolul sau acidul glicolic, care elimină celulele moarte de la suprafața pielii.
• Poate reduce aspectul porilor – Nu s-a dovedit nimic care să reducă dimensiunea reală a porilor tăi. Dar niacinamida poate ajuta la minimizarea aspectului lor, ajutând la menținerea pielii netede și curate. De asemenea, poate ajuta la reglarea cantității de ulei pe care o produc glandele tale, ceea ce poate preveni erupțiile și porii înfundați.
• Posibil să protejeze împotriva cancerului de piele – Niacinamida este o rudă apropiată a unei alte vitamine B numită nicotinamidă. Suplimentele orale de nicotinamidă pot ajuta la prevenirea apariției unui nou cancer de piele sau a petelor precanceroase la unele persoane. Dar sunt necesare mai multe studii pentru a confirma acest beneficiu.
• Trateaza petele intunecate – Niacinamida este aprobată de dermatologi pentru strălucirea tonului pielii. Unele cercetări sugerează că formulele de îngrijire a pielii cu 5% niacinamidă pot ajuta, de asemenea, la luminarea petelor întunecate.
• Reduce ridurile și liniile fine – Proprietățile antioxidante ale acestei vitamine pot ajuta la protejarea pielii și pot ajuta la recuperarea acesteia de daune cauzate de factori precum îmbătrânirea, soarele și stresul. Unele cercetări au arătat că niacinamida topică poate ameliora liniile fine și ridurile, precum și decolorarea pielii.
Octocrylene este un ingredient chimic de protecție solară care, odată absorbit în piele, captează razele UV dăunătoare înainte ca acestea să provoace deteriorarea celulelor de la baza pielii. Cremele de protecție solară sunt, în general, împărțite în două categorii. Formulele fizice se bazează pe minerale precum oxidul de zinc și dioxidul de titan și funcționează stând deasupra pielii și deviând razele. Cealaltă categorie se bazează pe substanțe chimice (octocrilena fiind doar una dintre câteva) care funcționează odată ce sunt absorbite în piele.
Octocrylene oferă protecție împotriva razelor UVA, cele responsabile de semnele îmbătrânirii.
De asemenea, protejează împotriva razelor UVB: în timp ce anumite substanțe active de protecție solară protejează doar împotriva unui tip de raze UV, octocrylene protejează împotriva razelor UVA și UVB mai scurte (cele responsabile de ardere).
Funcționează sinergic cu alte ingrediente de protecție a pielii: Octocrylene este aprobat de FDA în concentrații de până la 10 la sută; De sine statator, octocrylene nu oferă o protecție adecvată, așa că este întotdeauna combinat cu alte ingrediente chimice de protecție solară, toate având propriul lor procentaj, spune el.
Ajută la prevenirea cancerului de piele – absoarbe razele UVB și razele UVA mai scurte, care sunt responsabile de cancerul de piele.
Stabilizează ingredientele chimice de protecție solară: Octocrylene este unică printreingredientele similare prin capacitatea sa de a asigura stabilitatea și eficacitatea altor ingrediente chimice de protecție solară, în special avobenzona.
Octocrylene poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea rezistenței la apă a unei creme de protecție solară.
Ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire: deoarece protejează pielea de radicalii liberi, octocrylene ajută la păstrarea pielii împotriva ridurilor și petelor solare cauzate de soare.
Protejează împotriva daunelor pielii: Datorită protecției UVA, octocrylene protejează pielea împotriva daunelor solare.
Octocrylene nu prezintă efecte secundare substanțiale pentru majoritatea oamenilor, deși unele studii au arătat că copiii sunt mai predispuși la alergii la acest ingredient. Ca atare, copiii si persoanele cu piele sensibilă sau cu probleme precum rozaceea sau eczema pot incerca să evite ingredientul, la fel si femeile care alapteaza.
Resurse Medicale:
Review of the safety of octocrylene used as an ultraviolet filter in cosmetics, E Berardesca 1, T Zuberbier 2, M Sanchez Viera 3, M Marinovich 4, Nov 2019
Uleiul de măsline are un continut ridicat de acizi grasi, incluzand acizii palmitic, oleic si linoleic precum si antioxidanți și vitamina E.
Proprietati:
1. Uleiul din seminte de masline este bogat in vitamine si antioxidanti – Conține vitamina A, vitamina D, vitamina K și vitamina E, conform Consiliului Internațional de Măsline. Vitamina E este un antioxidant și are beneficii antiaging, deoarece ajută la refacerea celulelor deteriorate ale pielii și previne daunele UV cauzate de expunerea prelungită la soare.
În plus, uleiul de măsline conține alți doi antioxidanți majori: polifenoli și fitosteroli, care ajută la protejarea celulelor pielii, stimuleaza producția de colagen, care scade în mod natural pe măsură ce îmbătrânim. De asemenea ingredientele anti inflamatoare pe care le contine accelereaza vindecarea ranilor pielii.
2. Uleiul de măsline nu înfundă porii – Spre deosebire de multe creme hidratante care pot înfunda porii și pot exacerba afecțiunile actuale ale pielii, uleiul de măsline pătrunde adânc în piele, oferind în același timp un efect de curățare. Combinația de vitamina A și vitamina E din uleiul de măsline oferă protecție și ajută la repararea celulelor pielii de factorii nocivi de mediu.
3. Ofera hidratare intensa – Uleiul de măsline este un hidratant si emolient natural care se absoarbe ușor în piele, care conține lipide naturale care contribuie la producția de sebum a pielii, ajutând la menținerea pielii suple si elastice.
Extractul de frunze de Olea europaea este extractul din frunzele plantei de măslin. Deși uleiul extras din fructele de măsline este bine cunoscut pentru utilizările sale de îngrijire a pielii (în special pentru a ajuta la protejarea barierei de umiditate a pielii).
Beneficii pentru piele:
• Vindecarea rapidă a rănilor – Ori de câte ori pielea ta este rănită, corpul tău lucrează pentru a vindeca rana. O cicatrice se poate forma ca parte a procesului natural de vindecare a rănilor. Aspectul cicatricii va depinde de cât de bine se vindecă rana. Puteți îmbunătăți procesul de vindecare a rănilor din organism prin suplimentarea cu extract de frunze de măslin.
• Protectie împotriva daunelor solare – Expunerea la UV este responsabilă pentru majoritatea semnelor vizibile ale îmbătrânirii pielii, dar nu vă temeți. Extractul de frunze de măslin poate ajuta la protejarea pielii de daunele solare. S-a demonstrat că extractul încetinește producția de melanină și inhibă o enzimă care descompune țesutul pielii.
• Trateaza hiperpigmentarea – Aveți pete întunecate pe piele? Ori de câte ori vezi pete întunecate, pete maronii și pete de vârstă, toate se încadrează în condiții de piele cunoscute sub numele de hiperpigmentare. Hiperpigmentarea este întunecarea pielii din cauza acumulării excesive sau distribuției neuniforme a melaninei în piele. Unele cauze ale hiperpigmentării includ expunerea la soare, hormoni, medicamente și traume ale pielii.
• Reduce semnele imbatranirii – Descompunerea colagenului și elastinei din pielea ta, precum și factori precum stresul, expunerea la soare și poluarea, toate au un impact profund asupra aspectului pielii tale. Ridurile ar putea fi o hartă a călătoriei tale în viață, dar îmbătrânirea prematură nu trebuie să fie un fapt de viață.
Este un ulei vegetal compus in mare parte din trigliceride ale acizilor grași.
Beneficii: catifeleaza si calmeaza pielea, motiv pentru care este folosit in majoritatea produselor cosmetice. Este un excelent emolient și hidratant și formează o barieră peste piele pentru a preveni pierderea hidratării. Potrivit pentru pielea uscată și sensibilă. Uleiul Olus este un amestec de trigliceride naturale de origine 100% vegetala. Produsele pe bază de ulei Olus sunt ușor de întins și oferă pielii o senzație netedă și catifelată. Acest lucru face din acest ingredient natural baza ideală pentru creme bogate, balsamuri și unturi. Este o bază de cremă multifuncțională cu proprietăți similare (stabilitate împotriva oxidării, oclusivitate și reducerea pierderii de apă trans-epidermică, TEWL) ca vaselina convențională. Uleiul Olus are o perioadă de valabilitate foarte lungă.
Prin urmare, Olus Oil este potrivit pentru îngrijirea feței și a pielii, îngrijirea solară, cosmetice decorative și este, de asemenea, utilizat în produsele de îngrijire a părului și a pielii. Produsele cu ulei Olus sunt ușor de întins și oferă o senzație netedă și catifelată. Încălzit, Olus Oil este lichid și poate fi folosit ca orice alt ulei.
Uleiul Olus poate fi utilizat în produse de îngrijire personală și cosmetice care au o valoare pH în intervalul 3,0 – 8,5.
Pantenolul, cunoscut și sub numele de provitamina B5, este forma alcoolică a vitaminei B5. Odată aplicat local, pantenolul este absorbit rapid de piele și se transformă în vitamina B5, având efect hidratant. Abilitatea sa principala este ca previne pierderea apei din piele (TEWL – trans epidermal water loss, PIA – pierderea insesizabila de apa) in timp ce retine umiditatea in piele. Pe langa aceasta are capacitate de a „lega” si retine si alte ingrediente, nu doar umezeala. Are numeroase functii.
1. Hidratant și hidratant
În principal pantenolul hidratează pielea. Ca umectant, atrage umezeala pe piele și reține apa în piele, permițând pielii să producă umiditate și să se hidrateze din interior. Datorită barierei protectoare pe care o creează pantenolul, acesta reduce riscul de deshidratare și uscăciune a pielii prin evaporare și previne pierderea naturală a apei în timp.
2. Antiinflamator
Natura hidratantă a pantenolului genereaza si proprietati antiinflamatorii. Cercetările medicale au arătat că pantenolul a fost eficient împotriva înroșirii și iritațiilor induse de radiatiile UV. Pantenolul funcționează ca un protector al pielii care reduce mâncărimea și iritația cauzate de stimuli externi.
3. Vindecarea rănilor
Combinarea pantenolul cu vitamina C, care este, de asemenea, renumită pentru că ajută la producerea de colagen, stimuleaza procesul de vindecare al pielii. 4. Datorită proprietăților emoliente are capacitatea de a proteja bariera naturală a pielii împotriva bacteriilor, deshidratării și alergenilor.
Persea gratissima este denumirea latină pentru avocado, iar uleiul din acest fruct este o sursă excelentă de acizi grași pentru refacerea pielii, inclusiv acidul linolenic omega-3, acidul linoleic omega-6, acidul oleic și beta sitosterol. Acestea lucrează pe suprafața pielii pentru a păstra umiditatea și pentru a preveni pierderea de apă care poate duce la semne de piele deshidratată.
Uleiul de avocado nu numai că reface, netezește și catifelează pielea, ci este și capabil să calmeze vizibil pielea și este o sursă bună de antioxidanți naturali, cum ar fi vitaminele A, C, D și E. Pe pielea compromisă, s-a dovedit că uleiul de avocado stimulează conținutul de hidroxiprolină al pielii, un aminoacid care joacă un rol cheie în întărirea senzației de fermitate, împreună cu întărirea barierei pielii.
Uleiul din semințele de avocado este o sursă bună de un grup de antioxidanți cunoscut sub numele de polifenoli, care include catechina, epicatechina și 3-leucoantocianidine. Acestea au un efect sinergic asupra neutralizării multor tipuri de radicali liberi înainte ca aceștia să poată deteriora pielea.
Pisum sativum (extract de măzare) este un ingredient cosmetic elastifiant anti-îmbătrânire, ce protejeaza si repara pielea cunoscut ca proteasil.
Pisum Sativum, cunoscut comercial ca Proteasyl™ este o clasa de proteina extrasă din semințele de Pisum sativum(mazăre) care inhibă proteazele și modulează răspunsurile imune. Mazarea trece printr-un proces exclusiv de extracție/purificare pentru a crea extractul cu proprietăți anti-îmbătrânire, de protecție, reparatoare și de apărare a pielii.
Beneficiile Pisum Sativum pentru piele:
Are proprietăți anti-elastază, anti-colagenază și anti-radicali liberi.
• Protejeaza proteinele dermice: efect anti-imbatranire – Protejează colagenul și elastina împotriva efectelor nocive ale proteazelor activate în timpul îmbătrânirii și stresului. Proteasyl întărește rata de activitate a inhibitorilor de protează, ajutând la restabilirea echilibrului dintre proteaze.
• Protejeaza și repara proteinele epidermice – Împotriva deteriorarilor induse de proteaze activate de agresiunile mediului (poluare, stres, UV…).
• Întăreste elasticitatea pielii – Efect anti-îmbătrânire pentru pielea atonică slăbită
• Hidroregulator de lungă durată
Propolisul are efecte antioxidante, antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice și antivirale bine documentate. Oferă beneficii calmante, hidratante și de control al sebumului și este bogat în flavonoide și substanțe fenolice.
Beneficii antibacteriene și antiinflamatorii: atunci când este utilizat corect și continuu, propolisul poate reduce roșeața și hiperpigmentarea, țintind în același timp bacteriile acneice și ușurând inflamația asociată acneei. Pentru cicatrici existente pe piele, aceasta accelerează și procesul de vindecare.
Beneficii antioxidante: Propolisul oferă protecție împotriva agresorilor mediului, cum ar fi lumina soarelui, poluarea și radiațiile. De asemenea, neutralizează radicalii liberi și ajută la evitarea îmbătrânirii premature și a petelor întunecate (hiperpigmentare).
Uleiul de miez de Prunus Amygdalus Amara (Migdale amare) este bogat în nutrienți care ajută la menținerea sănătății pielii și părului. Natura sa nerafinată îi permite să rețină mai multe vitamine și acizi grași esențiali. Acest lucru creează uleiul perfect de utilizat pentru masaj și cosmetice.
Utilizat topic, uleiul de migdale amare ajută la hidratarea pielii pentru a menține hidratarea și oferă nutrienți esențiali pentru a susține pielea sănătoasă. Uleiul de miez de migdale amare conține antioxidanți naturali pentru a promova o piele mai strălucitoare și mai moale. Cu conținutul său de vitamina E, uleiul de migdale amare ajută la restabilirea strălucirii părului și la sporirea rezistenței împotriva daunelor mediului.
Resurse Medicale:
Keser, Serhat & Demir, Ersin & Yilmaz, Okkes. (2014). Some Bioactive Compounds and Antioxidant Activities of the Bitter Almond Kernel (Prunus dulcis var. amara). Journal- Chemical Society of Pakistan. 36. 922-930;
Uleiul de migdale dulci este un tip de ulei vegetal cu puternice proprietăți antioxidante. Cel mai des este utilizat ca emolient în produsele cosmetice pentru a ajuta pielea să rețină umiditatea în interior. Este o sursă bogată de trigliceride și acizi grași – oleic (55-86%), linoleic (7-35%), palmitic, stearic. Conține de asemenea vitamina E, un cunoscut antioxidant ce ajută la prevenirea deteriorării celulelor și la reducerea daunelor provocate de radiațiile UV asupra tenului.
Extractele din fructe de mere au o concentrație mare de antioxidanți pentru a proteja pielea de daunele cauzate de radicalii liberi care pot duce la slăbirea barierei de protecție a pielii și la apariția pigmentării neuniforme și a petelor întunecate.
Antioxidantii din extractul de mar actioneaza pentru a proteja colagenul si elastina pentru a mentine elasticitatea si supletea pielii.
Extractul din fructe de mere conține si acid malic – un tip de alfa hidroxi acizi (AHA). Acidul malic este un exfoliant ușor care îndepărtează straturile exterioare de celule moarte ale pielii pentru a dezvălui pielea proaspătă și nouă de dedesubt. Acidul malic ajută și la hidratarea pielii. Are proprietăți de hidratare a pielii, reglând procesul TEWL/PIA (Trans Epidermal Water Loss/Pierderea Insesizabilă de Apă) astfel încât tenul reține mai multă umiditate în el. Extractul de măr, datorită conținutului de acizi AHA, stimulează regenerarea celulelor de la suprafața pielii.
Rosa canina este o specie cățărătoare și trandafir sălbatic. Este originar din Asia de Vest, regiunea NV a Africii și Europa. Poartă flori mici de culoare albă până la roz pal. Fructele acestei plante numite măceșe sunt folosite de mulți ani ca hrană și medicament. Măceșele conțin mulți constituenți activi, cum ar fi vitamina C, zahăr, pectină, flavonoide, acizi fenolici, aminoacizi, ulei esențial și acizi organici. Cu toate acestea, este bine cunoscut pentru conținutul său ridicat de acid fenolic. De asemenea, semințele sunt bogate în uleiuri și substanțe minerale, precum acidul linolenic, oleic, palmitic, stearic și arahidonic.
Utilizare și beneficii:
Extractul de măceșe (fructul plantei Rosa Canina) este folosit pentru proprietățile sale antioxidante, deoarece, așa cum am menționat mai devreme, are un conținut ridicat de acid fenolic, care este un antioxidant. Acesta este motivul pentru care, atunci când este utilizat pe piele, pătrunde adânc în piele și protejează pielea de orice o ataca in mediul poluat in care traim. Dacă această deteriorare este lăsată netratată poate duce la îmbătrânirea timpurie a pielii cu linii fine și riduri. Deci, conținutul de antioxidanti al acestui extract poate face pielea să arate și să se simtă mai bine. De asemenea, conține mulți acizi grași, care sunt esențiali pentru piele, dar care scad treptat pe măsură ce îmbătrânim. La aplicare, pielea se hrănește prin acizii grași pe care îi conține, iar orice uscăciune a pielii se poate remedia cu ușurință. De asemenea, ajută la curățarea pielii prin slăbirea stratului de celule moarte a pielii care se lipește de stratul superior al pielii, care poate fi îndepărtat cu ușurință printr-o acțiune ușoară de spălare. În plus, uniformizează tonul pielii. Extractul de flori condiţionează şi împrospătează pielea, readucându-i strălucirea naturală.
Apa de trandafiri are proprietăți antibcateriene, anti inflamatoare, antimicrobiene și antioxidante, printre beneficiile generale numarandu-se capacitatea de a calma pielea, de a minimiza porii și de a reduce ridurile fine.
Deoarece apa de trandafiri este un antibacterian, poate vindeca cicatricile de acnee, împreună cu cicatrici de tăieturi sau arsuri.
Ca antioxidant, Rosa Damascena ajută la protejarea celulelor pielii de deteriorare. Poate acționa ca o barieră între piele și toate elementele externe cu care intră în contact pe parcursul zilei – cum ar fi toxinele, lumina soarelui, radicalii liberi și poluanții.
Antioxidanții sunt, de asemenea, un instrument puternic anti-îmbătrânire. De aceea, apa de trandafiri poate diminua ridurile și liniile fine în timp.
Apa de trandafiri are o mare abilitate în calmarea pielii iritate, în a diminua roșeața, edemul și mâncărimile. Acest lucru face, de asemenea, apa de trandafiri un ingredient puternic pentru afecțiuni ale pielii sensibile, cum ar fi eczema, rozaceea sau psoriazisul. Având proprietăți astringente blânde poate fi utilizată ca toner pentru pielea grasă sau cu acnee, fiind mult mai potrivită decât tonerele ce conțin alcool care elimină complet sebumul natural uscând foarte puternic pielea.
Resurse Medicale:
Iran J Basic Med Sci. 2011 Jul-Aug; 14(4): 295–307., Pharmacological Effects of Rosa Damascena
Extractul de frunze de rozmarin are câteva funcții diferite. Are capacități antioxidante, beneficii antimicrobiene, antiinflamatorii și antifungice.
Acidul rosmarinic este cea mai mare componentă a extractului de frunze de rozmarin și are un efect puternic calmant asupra pielii, care poate fi util în tratarea multor afecțiuni, inclusiv eczeme severe, precum psoriazis și dermatită și alergii ale pielii.
Proprietățile antioxidante și antibacteriene ale rozmarinului îl fac deosebit de potrivit pentru acnee. S-a dovedit că extractul din plante întregi nu numai că reduce inflamația asociată cu acneea, ci că luptă direct cu o bacterie care provoacă focarele de acnee.
Proprietățile antiinflamatoare ale extractului de rozmarin ar putea ajuta la reducerea inflamatiei pielii. De asemenea, sprijina vindecarea arsurilor și calmarea pielii.
Proprietățile sale antioxidante întăresc capilarele sanguine, ajutând la reducerea semnelor de îmbătrânire pe piele si o ajuta să arate mai fermă și mai tânără, reducand ridurile fine.
Extractul din frunze de rozmarin nu trebuie confundat cu uleiul de rozmarin, care conține concentrații mari de componente volatile de parfum care pot provoca iritații semnificative ale pielii.
Extractul de salvie este obținut din frunzele plantei Salvia officinalis, cunoscută și ca planta de salvie. Planta este un arbust peren, veșnic verde, cu flori albastre până la violet și este cultivată în multe țări din întreaga lume, în principal în regiunea mediteraneană. Extractul de salvie este folosit în mod obișnuit în produse cosmetice și de îngrijire personală pentru diferitele sale beneficii.
Beneficii pentru piele:
• Proprietăți antioxidante: extractul de salvie este bogat în antioxidanți care ajută la protejarea pielii de factorii de stres din mediu, cum ar fi poluarea, radiațiile UV și alte toxine dăunătoare. Antioxidanții prezenți în extractul de salvie ajută la prevenirea distrugerii pielii de către radicalii liberi, reducând semnele îmbătrânirii.
• Proprietăți antiinflamatorii: Extractul de salvie are proprietăți antiinflamatorii care ajută la calmarea pielii iritate și la reducerea roșeață. Poate fi folosit în produsele de îngrijire a pielii pentru a calma pielea și a reduce inflamația cauzată de diferite afecțiuni ale pielii.
• Proprietăți antibacteriene: extractul de salvie are proprietăți antibacteriene care ajută la prevenirea creșterii bacteriilor pe piele. Poate fi folosit în produsele de îngrijire a pielii pentru a preveni acneea și alte infecții ale pielii cauzate de bacterii.
• Proprietăți astringente: extractul de salvie are proprietăți astringente care ajută la strângerea și fermitatea pielii. Poate fi folosit în produsele de îngrijire a pielii pentru a reduce aspectul porilor și pentru a îmbunătăți textura pielii.
• Proprietăți hidratante: Extractul de salvie conține umectanți care ajută la reținerea umidității în piele, făcându-l un ingredient excelent pentru hidratarea produselor de îngrijire a pielii.
Sambucus este un gen de planta cu flori fiind cunoscuta si sub numele comun de Elderberry. Cea mai cunoscută și mai studiată specie de Sambucus, Sambucus nigra sau socul negru, produce fructe de pădure (numite soc) și flori (numite flori de soc), ambele având o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională și medicina populară.
Beneficii pentru piele:
• Antiinflamator: extractul de fructe de soc are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la calmarea pielii iritate sau inflamate. Acest lucru îl face un ingredient ideal pentru produsele concepute pentru pielea sensibilă sau predispusă la acnee.
• Antioxidant: Extractul de fructe de soc este, de asemenea, un antioxidant puternic, ceea ce înseamnă că poate ajuta la protejarea pielii de daunele cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot deteriora celulele și pot contribui la procesul de îmbătrânire.
• Imbunatateste luminozitatea pielii: Studiile au arătat că extractul de fructe de soc poate ajuta la luminozitatea pielii și la reducerea apariției petelor întunecate și a hiperpigmentării. Acest lucru îl face un ingredient ideal pentru produsele concepute pentru a uniformiza nuanța pielii și pentru a îmbunătăți strălucirea generală a pielii.
• Hidratant: Extractul de soc este bogat în vitamine și minerale care sunt esențiale pentru o piele sănătoasă, cum ar fi vitamina A, vitamina C și potasiu. Acești nutrienți pot ajuta la hrănirea și hidratarea pielii, lăsând-o să arate moale, netedă și suplă.
• Anti-îmbătrânire: Extractul de fructe de soc este, de asemenea, bogat în flavonoide și antociani, care sunt antioxidanți puternici care pot ajuta la prevenirea și reducerea semnelor îmbătrânirii. Acești compuși pot ajuta la protejarea pielii de daunele cauzate de radiațiile UV și de alți factori de stres din mediu și pot ajuta la îmbunătățirea elasticității și fermității pielii.
Uleiul de susan are numeroase proprietati benefice pentru ten:
1. Antioxidant – are capacitatea de a lupta împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi sau de moleculele instabile care pot dăuna structurii celulare a pielii.
2. Antimicrobian – poate ucide microorganismele dăunătoare sau poate opri creșterea acestora.
3. Antiinflamator – poate reduce inflamația și umflarea.
Deoarece uleiurile non-comedogenice nu înfundă porii, uleiul de susan poate funcționa bine pe pielea predispusă la acnee. Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de susan se pot adăuga, de asemenea, la abilitățile sale de combatere a acneei.
Uleiul de jojoba este mai ușor decât alte uleiuri de față și se absoarbe ușor în piele. Pătrunde în profunzime pentru a calma și a înmuia/emolia, oferind în același timp un efect excelent de hidratare.
Nu se evaporă precum cremele hidratante pe bază de apă, ceea ce este foarte important atunci când pielea este expusă mediului. Studiile au arătat că uleiul de jojoba oferă un strat substanțial de umiditate cu acțiune lungă.
Jojoba este plină de nutrienți precum vitamina E și B, precum și de antioxidanți și minerale precum cromul, cuprul și zincul, care hrănesc și protejează pielea. Organic, presat la rece, uleiul de jojoba are cel mai înalt nivel de antioxidanți și nutrienți.
Efecte:
1. Ajuta la încetinirea apariției îmbătrânirii și poate ajuta la estomparea liniilor fine și a ridurilor. In testele dermatologice s-a demonstrat ca Uleiul de Jojoba creste supletea pielii si efectul a fost tot prezent pe masura ce trecea timpul. Testele au arătat, de asemenea, că utilizarea continuă a uleiului de jojoba a dus la reducerea liniilor faciale superficiale.
2. Hidratant – calmeaza arsurile solare și ajută la reducerea șanselor de exfoliere ce apar in urma acestora.
3. Antiinflamator – ajută la îmblânzirea uscăturii și a crăpăturilor, reduce roșeața cauzată de uscare, atenuează efectele eczemei și rozaceei și menține pielea calmă și confortabilă. Vitamina E și vitaminele din complexul B din uleiul de jojoba ajută la repararea pielii și la controlul daunelor.
4. Anti microbian – ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor pe piele. Această proprietate îl face util pentru cei cu acnee și oferă, de asemenea, un beneficiu suplimentar pentru vindecarea rănilor.
Uleiul de jojoba este recomandat persoanelor cu piele sensibilă (inclusiv psoriazis și eczeme) datorită naturii sale blânde. Aplicarea uleiului de jojoba pe pielea compromisă poate ajuta la reducerea erupțiilor.
Hidroxidul de sodiu este un ingredient comun în produsele de îngrijire a pielii, cum ar fi săpunul, solutiile de curatare a fetei, crema de corp și loțiunei. Compusul chimic este cunoscut și sub numele de leșie sau sodă caustică.
Hidroxidul de sodiu este folosit pentru echilibrarea și menținerea nivelului pH-ului produselor de îngrijire a pielii. De obicei, formulările de îngrijire a pielii conțin cantități mici de hidroxid de sodiu în concentrații scăzute. Acest lucru împiedică ingredientul puternic să provoace arsuri chimice, un posibil efect secundar al concentrațiilor mari de hidroxid de sodiu.
Deși substanța chimică este considerată sigură ca ingredient în îngrijirea pielii, poate produce totuși o reacție neașteptată în pielea sensibilă. Unele simptome ale unei reacții nesigure includ urticarie, piele descuamată, inflamație, roșeață și iritație.
Sodium PCA acționează ca un umectant pentru a capta apa în piele: la fel ca acidul hialuronic și glicerina, „mărește conținutul de apă din straturile superioare ale pielii prin atragerea umezelii din aerul înconjurător”, spune Steinmetz.
Cea mare diferență dintre el și celelalte două?
Poate fi de până la două ori mai eficient decât glicerina în menținerea nivelului de umiditate în piele, dar AH încă detine suprematia între cele trei. PCA de sodiu poate reține de până la 250 de ori greutatea sa în apă, în timp ce acidul hialuronic ține de aproximativ 1.000 de ori. PCA de sodiu este, de asemenea, mai scump, astfel încât HA este mai des folosit și mai cunoscut. PCA cu sodiu poate face unele lucruri pe care acidul hialuronic nu le poate face.
Beneficii pentru piele:
• Reduce aspectul ridurilor: Sodium PA ajută pielea să obțină acel aspect plin și tineresc datorită capacității sale de a crește conținutul de apă al pielii.
• Restabilește bariera pielii: aceasta revine la prezența sa naturală ca parte a facturilor naturali de hidratare a pielii. Nu numai că hidratează pielea prin atragerea apei către ea, dar ajută și pielea să rețină mai bine acea apă prin întărirea barierei de protecție. Acest lucru îl face o alegere deosebit de grozavă pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni în care bariera este compromisă, cum ar fi eczemele.
• Proprietăți antiinflamatorii: nu numai că PCA de sodiu este în sine neiritant dar poate ajuta de fapt la reducerea inflamației.
• Tratează eczema: Calitățile de reducere a inflamației o fac o alegere excelentă pentru cei care suferă de eczema.
• Este non-iritant: în cea mai mare parte, sodiu PCA nu este iritant și este sigur pentru utilizare cu toate tipurile de piele.
Acidul tartric este un acid dicarboxilic natural. Aceasta înseamnă că este un compus organic găsit în unele plante care conține doi acizi carboxilici funcționali.
Beneficii pentru piele:
• Acționează ca un exfoliant usor – ca și alte AHA, acidul tartric ajută la exfolierea naturală a pielii prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii din stratul superior al pielii. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea texturii și aspectului pielii – în plus, permite altor produse să pătrundă mai ușor în piele.
• Oferă efecte anti-îmbătrânire – acidul tartric are proprietăți antioxidante care oferă beneficii anti-îmbătrânire pentru pielea ta. La fel ca fructele și plantele din care provine, cum ar fi strugurii și citricele, este o sursă excelentă de antioxidanți care vă ajută să vă protejați pielea de daunele radicalilor liberi.
• Apăra împotriva daunelor celulare cauzate de factori precum lumina solară/razele UV și poluarea mediului – În timp, poate scădea aspectul petelor întunecate, nuanța neuniformă a pielii și, cu ajutorul altor produse anti-îmbătrânire, ridurile și liniile fine.
• Funcționează bine cu cremele hidratante pentru a stimula hidratarea – acidul tartric are capacitatea de a acționa ca ajustator de pH și stabilizator de produs. Ajută la menținerea intervalului de pH al altor produse de îngrijire a pielii, astfel încât acestea să poată continua să funcționeze așa cum sunt destinate.
Tasmannia lanceolata, cunoscută în mod obișnuit sub denumirea de Ardei Tasmanian sau Ardei de Munte, este un arbust originar din pădurile tropicale temperate și pădurile din partea de sud-est a Australiei. Tasmanian Pepperberry este un fruct al arborelui Tasmannia lanceolata care are o aromă asemănătoare ardeiului, cu o combinație de dulceață lemnoasă și nuanțe de plante. Este considerat a fi un superaliment pentru piele, deoarece este bogat în antioxidanți care revitalizează și întineresc pielea, tratează pielea uscată, mâncărime și inflamată. Ingredientele active precum Flavone Glicozide, Rutin, Polygodial, Acid Clorogenic și Antocianine atribuie beneficiile sale de îngrijire a pielii.
Acest extract natural de fructe are următoarele beneficii:
• Acționează ca un anti-alergen: Proprietatea sa anti-alergică este eficientă în tratarea diferitelor reacții alergice la nivelul pielii.
• Calmează pielea inflamată: Proprietatea sa antiinflamatoare calmează inflamația pielii cauzată de arsurile solare.
• Combate semnele îmbătrânirii premature: este bogat în acizi antociani și clorogeni, care sunt antioxidanți puternici care protejează pielea de deteriorarea oxidativă.
• Tratează acneea: Proprietatea sa antimicrobiană previne infecțiile cutanate, iar proprietatea antiinflamatoare are o acțiune liniștitoare asupra pielii inflamate, reducând astfel acneea și cicatricile.
• Reduce cearcanele: Contine un compus chimic – Rustin despre care se stie ca intareste capilarele, reducand eficient cearcanele din jurul ochilor.
Dioxidul de titan este un mineral neiritant, ce oferă protecție solară contra radiațiilor UVA și UVB, blocand absorbția acestora în piele. Este hidrofil, non comedogen care se spală ușor de pe piele, facandu-l potrivit pentru cei care au probleme cu pori înfundați, erupții și sensibilitate a tenului.
Cele mai bune produse de protecție care au în componență dioxid de titan, îl au în forma micronizata. Aceasta asigură mai multă ușurință în întinderea pe piele și o protecție mai mare împotriva radiațiilor UV decât varianta non micronizata.În formule se adaugă sub forma unei pulberi albe și de aceea poate lăsa o peliculă albă. Este considerat un ingredient sigur, neavand putere de penetrare a pielii în straturile profunde si neintrand în fluxul sanguin.
Cunoscut și sub denumirea de unt de semințe de cacao, acest ingredient activ este:
1. Eficient în menținerea echilibrului de umiditate al pielii prin refacerea stratului lipidic al pielii
2. Sursă excelentă de antioxidanți polifenoli care ajută la protejarea împotriva daunelor radicalilor liberi
3. Ajută la îmbunătățirea aspectului celulitei și întărește pielea
4. Este o formă de super-aliment plin de nutrienți și antioxidanți pentru a ajuta pielea să hrănească și să o facă sănătoasă
Tocopherol, sau alfa-tocopherol este cea mai activa forma a vitaminei E. Sprijina retinerea apei in straturile pielii pentru a preveni deshidratarea acesteia, creand elasticitate si un aspect tineresc.
Una dintre cele mai populare caracteristici ale vitaminei E este capacitatea sa de a hidrata și întări bariera pielii. Abilitățile sale antioxidante puternice îl fac un ingredient favorit pentru calmarea inflamației și a zonelor afectate de roșeață.
Datorită capacității tocoferolului de a atenua uscăciunea, roșeața și descuamarea, este adesea folosit pentru a atenua simptomele incomode asociate cu eczema și psoriazisul. Deși cercetările limitate au arătat că tocoferolul poate ajuta într-adevăr la simptomele psoriazisului, nu abordează neapărat problema de bază și nu este recomandat celor cu cazuri severe de psoriazis.
Indiferent dacă este cauzată de cicatrici, hormoni sau expunere excesivă la soare, hiperpigmentarea este o preocupare comună.
Dovezile sugerează că tocoferolul poate ajuta la hiperpigmentare în tratamentele topice, dar doar moderat, dacă nu este combinat cu vitamina C.
Puterea antioxidantă a vitaminei E este utilă pentru a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, oferind un aspect mai ferm tenului.
Extractul de germeni de grâu (Triticum Vulgare) este o dispersie apoasă de lipozomi a unei fracțiuni care conține lipide și carbohidrați, izolată din plante (cereale) și purificată. Conține fosfolipide și glicolipide, care sunt esențiale pentru reconstrucția straturilor lipidice ale stratului cornos, și carbohidrați care joacă un rol important în păstrarea umidității pielii.
Extractul de germeni de grau susține proprietățile naturale de reținere a apei ale stratului cornos prin reducerea pierderii de apă transepidermică și menținând astfel flexibilitatea fizică a pielii.
Extractul de germeni de grâu este un ingredient activ în produsele de îngrijire a pielii regeneratoare și hidratante, netezind liniile fine și oferind volum și densitate.
Contine acid linoleic care promovează sinteza colagenului. Colagenul menține structura pielii și, prin urmare, menține pielea lipsită de riduri și linii fine care sunt semne de îmbătrânire. De asemenea accelereaza procesul de vindecare al pielii si reduce aspectul cicatricilor.
Acidul linoleic ajută, de asemenea, la gestionarea erupțiilor de acnee prin prevenirea pătrunderii comedoanelor pe piele.
Resurse Medicale:
A Triticum vulgare Extract Exhibits Regenerating Activity During the Wound Healing Process, 14 Jan 2020
Extractul din sâmburi de struguri variază în funcție de solventul folosit și de procedură, dar în comun conține proantocianidine, polifenoli, vitamine și minerale. Extractul se prezintă ca un lichid chihlimbar ușor spre mediu, cu miros caracteristic. Uleiul de sâmburi de struguri conține acizi linoleic, oleic, palmitic și stearic. În plus, conține vitaminele A, D și E.
Uleiul de sâmburi de struguri se absoarbe rapid în piele, lăsând-o moale și netedă. De asemenea, poate oferi un efect de ușoară tonifiere. Extractul din sâmburi de struguri este hrănitor și are proprietăți antiiritante si antioxidante. Captează radicalii liberi, dar protejează și de daunele oxidative care apar din cauza poluării. Poate preveni îmbătrânirea prematură a pielii și poate ajuta la diminuarea treptată a liniilor fine și a ridurilor. Este un ingredient potrivit și pentru pielea sensibilă și iritată.
Oxidul de zinc este un compus chimic alb sub formă de pulbere sau anorganic, obținut din oxidarea zincului. Oxidarea face din zinc un ingredient puternic care poate fi folosit pentru a trata mai multe afecțiuni ale pielii, inclusiv inflamații, leziuni solare, acnee etc. Oxidul de zinc a fost folosit în mare măsură ca ingredient puternic de protecție solară de secole. Acesta reflectă razele UVA și UVB. În acest fel, împiedică razele dăunătoare să pătrundă în piele. Cu toate acestea, eficacitatea acestui ingredient depinde complet de concentrația sa.
Diferite produse folosesc procente diferite de oxid de zinc, motiv pentru care efectul variază. Cu cât este mai mult oxid de zinc pe piele, cu atât este protejat mai mult de daunele solare. De obicei, cremele de protecție solară conțin 25% până la 30% oxid de zinc.
Zincul are o capacitate naturală de a vindeca rănile. Leziuni ale pielii, cum ar fi arsuri solare, sensibilitate se pot ameliora prin utilizarea topică a oxidului de zinc care calmează senzațiile și accelerează procesul de cicatrizare/vindecare.
Oxidul de zinc funcționează ca un astringent atunci când este aplicat local. Controlează formarea sebumului de sub piele și previne producerea de sebum în exces, scăzând astfel riscul de apariție a acneei.
Studiile au arătat că proprietățile antiinflamatorii ale zincului îl fac benefic în tratarea afecțiunilor inflamatorii ale pielii. Este de obicei amestecat cu alți agenți antibacterieni care împreună ajută la minimizarea durerii, severității și apariției erupțiilor de acnee. Oxidul de zinc este antimicrobian, antiinflamator și poate vindeca rănile. Toate aceste calități ajută oxidul de zinc să scadă șansele de infecție bacteriană.
Zinc PCA – „PCA” din zinc PCA reprezintă acidul carboxilic pirolidonă, care este un compus natural care este cunoscut pentru proprietățile sale de a face pielea mai ferma. Zinc PCA este o sare de zinc solubilă în apă care este derivată din PCA, un aminoacid natural care este prezent în piele. Acest ingredient activ este folosit într-o gamă largă de produse topice de îngrijire a pielii și tratamente pentru acnee, precum și în creme hidratante.
Beneficiile zincului PCA includ:
• Ingredient fantastic pentru cei cu tenul gras
• Controlează producția de ulei și matifiază pielea
• Foarte eficient în tratarea și reducerea erupțiilor pielii și punctelor negre
• Ajuta vindecarea pielii
• Pătrunde eficient în piele pentru a menține nivelul de hidratare a pielii