Articole

Rutină cu produse pe bază de nămol din Marea Moartă

Rutina AM si rutina PM

Cremele, loțiunile, serumurile, tonerele, produsele exfoliante și hidratante variază în funcție de tipurile de piele. Difera in functie de aplicarea lor în anumite momente ale zilei și de funcțiile pe care dorim ca acestea să le îndeplinească.

Rutina dimineții pregătește tenul pentru factorii de stres al mediului cu care acesta se întâlnește pe tot parcursul zilei. Soarele, transpirația, praful, noxele sunt doar câteva dintre elementele care ne încarcă tenul. Tot ele contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire.

Un aspect important este acela că o rutină de dimineață elimină sebumul și impuritățile de pe pernă acumulate în timpului somnului.  Pielea este astfel împrospătată și gata să înfrunte provocările unei noi zile.

Seara, este indicat să aplicăm un tratament de îngrijire care va hidrata pielea și o va ajuta să se recupereze după expunerea la diverși stimuli pe timpul zilei. Puterea de absorbție este mult mai mare pe timpul nopții, iar pielea va avea mai mult timp la dispoziție pentru regenerare. Ambele ritualuri sunt necesare întrucât asigură curățarea și hidratarea ciclică de natură să susțină elasticitatea și rezistența pielii în timp. Datorită diversității tipurilor de piele, nu există un algoritm fix pentru un ritual  de îngrijire aplicabil tuturor.

Există totuși câteva direcții pentru a stabili o rutină care să asigure elementele necesare revigorării și revitalizării sistematice a pielii.

Ritualurile AM implică în marea lor majoritate două acțiuni importante: cea de curățare – hidratare și cea de protecție solara. Există desigur variațiuni pe această temă și putem integra și tonerul, seruri, creme de ochi și de zi, tratamente punctuale.

Rutina de dimineață

O posibilă variantă a pașilor din rutina de dimineață ar putea fi următoarea: cleanser, toner, cremă hidratantă, cremă cu protecție solară. După o curățarea și tonifierea prealabilă a tenului, poți recurge la aplicarea unor creme hidratante cu un conținut echilibrat de vitamine si extracte naturale. Păstrează o cremă hidratantă mereu la îndemână mai ales pentru zilele extrem de calde ale verii când pielea se poate usca foarte ușor.

De regulă, absorbția rapidă în piele, puterea de hidratare, fromula non grasă  sunt câteva dintre nevoile la care dorim să răspundă cremele pe care le alegem.

Cremele care au la bază combinații de minerale esențiale și vitamine asigură o barieră de protecție a tenului împotriva uscăciunii și impurităților acumulate peste zi. Dacă îți dorești un produs care să poate fi folosit și ca bază/primer de fond de ten, poți opta pentru crema protectoare de zi La Cure care îmbină toate aceste elemente. Ofera tenului un aspect hidratat, uniform și radiant, fiind potrivită tuturor tipurilor de piele.

Potrivit specialiștilor, crema de protecție solară ar trebui să fie un accesoriu nelipsit, indiferent de anotimp, cu precădere vara. Aceasta reduce riscul apariției cancerului și previne îmbătrânirea prematură a pielii. Chiar dacă soarele nu strălucește atât de puternic și sunt nori pe cer, acest lucru nu înseamnă că razele UV și-au încetat activitatea. După procesul de hidratare, aplică un strat suficient de cremă cu protecție solară. Optează pentru o cremă cu factor de protecție ridicat și ai grijă să aplici suficient conținut înainte de ieși din casă. În acest caz, crema Albatros cu protecție solară SPF 50 vine în ajutorul tuturor tipurilor de ten prin aportul de minerale de naturale din Marea Moartă și vitamine care completează acțiunea protectoare cu hidratarea intensă a pielii.

Potrivit indicațiilor emise de American Academy of Dermatology, o cremă de protecție solară se absoarbe în piele în aproximativ 15 minute, de aceea este bine să ne gândim din timp rutina. Prin urmare, aplică straturi suficiente de protecție solară înainte de orice fel de expunere la soare.

Rutina de seară

La finalul zilei, tenul este încărcat de diverse impurități, exces de sebum și alți agenți care pot afecta structura pielii. După o curățare delicată și o eventuală exfoliere, poți asigura un tratament hidratant cu produse apte să refacă bariera de protecție a pielii.

Dacă nu ai timp de o selecție riguroasă a cremelor, poți opta pentru o cremă hidratantă cu spectru larg de acoperire, cu un aport combinat de minerale, vitamine și extracte naturale.

În acest sens, crema hidratantă La Cure pentru toată epiderma îmbunătățește elasticitatea și tonusul pielii prin acțiunea revitalizantă și hidratantă. Pielea uscată va beneficia din plin de extractul din măr și morcov care asigură pielii efecte antixoidante si de reinnoire celulara. Acțiunea sa reparatorie calmează și îmbunătățește structura pielii, conferindu-i luminozitate și un aspect sănătos.

Rutina de îngrijire de dinaintea somnului are rolul de a îmbunătăți și întări structura epidermei agresate de diverși factori de stres ai mediului.

Optează în acest sens pentru o combinație de elemente naturale care conferă pielii un plus de elasticitate și hidratare. Crema de noapte reparatoare La Cure îmbină mineralele de la Marea Moartă cu Aloe Vera, unt de Shea, vitamine și extracte de mere. Ofera pielii  o refacere completă pe timpul nopții. Aspectul va fi clar îmbunătățit prin hidratarea progresivă al cărei efect va fi o textură uniformă, netedă și reîmprospătată. Mai mult, datorită puterii de absorbție, această cremă nu lasă acele urme inestetice și incomode de grăsime pe ten.

Aplicând tratamentele corecte și adecvate pielii tale, asiguri un aspect vizibil îmbunătățit al pielii datorat aportului de vitamine și minerale. În plus, previi apariția prematură a ridurilor și a senzației de uscăciune a pielii care vine adesea împreună cu soarele puternic al verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *