Marea Moartă este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale din întreaga lume, fiind cea mai sărată zonă de apă de pe pământ. Aceasta constituie cel mai adânc punct de pe planetă și cea mai bogată sursă de minerale naturale din lume, ascunzând comori minunate, acumulate de-a lungul a mii de ani.
Marea Moartă se află la 427 metri sub nivelul mării și are o adâncime de 306 m. Presiunea oxigenului în zonă este foarte mare datorită altitudinii reduse. Este cel mai adânc lac hipersalin din lume, cu o salinitate de 34%, ceea ce îl face de 9 ori mai sărat decât oceanul. Această salinitate îngreunează viața marină, de unde și numele său. Marea Moartă are 50 de kilometri lungime și 15 kilometri lățime în cel mai larg punct al său, aflându-se în Valea Riftului Iordaniei și fiind alimentată de râul Iordan.
Este foarte bogată în minerale naturale, esențiale pentru sănătatea și îngrijirea pielii corpului precum: magneziu, calciu, potasiu, brom, sulf și iod, care sunt bine cunoscute pentru ameliorarea durerilor cauzate de artrită, reumatism, psoriazis, eczeme, dureri de cap și dureri de picioare, în timp ce hrănesc și înmoaie pielea.
Unicitatea și bogăția Mării Moarte au făcut din aceasta un punct de atracție pentru milioane de oameni, atât în prezent, cât și în trecut, fiind o sursă unică de sănătate și frumusețe. Acesta este singurul loc din lume cu această combinație specială de beneficii cosmetice și de spa.
Istoric, faraonii Egiptului au fost primii care i-au recunoscut importanța și valoarea, în special regina Cleopatra, întrucât aceasta a fost prima care i-a descoperit sărurile și proprietățile curative pentru fortificarea oaselor și a pielii, pentru stimularea circulației sanguine și combaterea ridurilor.
Una dintre cele mai cunoscute rețete de frumusețe ale reginei Cleopatra este baia de nămol, realizată din nămol de la Marea Moartă, cunoscut pentru abundența și unicitatea mineralelor care hrănesc și întineresc pielea și care contribuie la netezirea și strălucirea acesteia.
In decursul mileniilor de cand a fost descoperita si rafinata, terapia cu produsele Mării Moarte s-a dovedit a fi utilă în tratarea mai multor afecțiuni dermatologice, reumatice și pulmonare în special psoriazis, eczeme, artrită reumatoidă si osteoartrită.
Care sunt principalele minerale ce se gasesc in Marea Moarta si cum imbunatatesc calitatea pielii
Calciu
Vital pentru procesul de regenerare a pielii. Hidratează și previne uscarea. Ajută la protejarea pielii de radiațiile UV și ajută la combaterea îmbătrânirii. Calciul are efect antioxidant și protejează proprietățile producătoare de colagen și elastină ale pielii, păstrând-o proaspătă și menținându-i un aspect întinerit.
Fosfor
Important pentru menținerea sănătății corpului și pielii. Contribuie la procesul de reparare și întreținere a celulelor corpului în urma uzurii zilnice.
Potasiu
Ajută la menținerea pielii hidratate și susține formarea de noi celule. Menține echilibrul natural al pH-ului. Ajută la ameliorarea stresului. Ajută la creșterea părului și reduce căderea acestuia.
Magneziu
Ajută la detensionare musculară. Reduce apariția liniilor și a ridurilor fine. Combate afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme și reduce inflamatiile, limitând erupțiile acneice.
Hidratează pielea uscată sau inflamată, reduce stresul și ajută la curățarea corpului de metalele grele acumulate în organism.
Fier
Fierul este un element util pentru buna funcționare a antioxidanților și ajută la activarea vitaminelor din grupul B, care ajută și la menținerea sănătății pielii.
Sodiu
Are proprietăți anti-îmbătrânire esențiale pentru menținerea aspectului de piele tânără și sănătoasă.
Este un ingredient activ în industria de îngrijire a pielii. Eficient pentru exfolierea pielii, îmbunătățirea circulației, detensionarea mușchilor și uniformizarea tonurilor pielii. Echilibrează nivelul pH-ului pielii și reduce deshidratarea /senzația de uscăciune.
Brom
Bromul ajută la detensionarea pielii, calmând indirect zonele sensibile. Un produs antibacterian și antibiotic natural.
Iod
Dezinfectant natural și agent antibacterian. Accelerează tratamentul diferitelor ciuperci care afectează pielea, cum ar fi eczemele. De asemenea, contribuie la regenerarea pielii, elimină liniile fine și ajută la vindecarea cicatricelor pielii și a acneei. Asigură hidratare constantă, conferind prospețime și vitalitate pielii. De asemenea, este un adjuvant puternic in controlul căderii părului.
Sulf
Eficient pentru curățarea și exfolierea pielii moarte. Combate procesul de îmbătrânire a pielii. Dermatologii recomandă unguente din sulf pentru tratarea acneei, a dermatitei seboreice, a rozaceei, a eczemelor și a mătreții.
Seleniu
Cel mai bun antioxidant pentru prevenirea sau reducerea fenomenului de îmbătrânire datorat oxidării. Un remediu natural în tratarea și vindecarea acneei. Seleniul stimulează creșterea părului și reduce mătreața, putând curăța scalpul de ciuperca cunoscuta sub numele de Malassezia.
Seleniul este un agent antiinflamator. În combinație cu vitamina E, este eficient pentru vindecarea afecțiunilor cronice precum psoriazisul, lupusul, artrita reumatoidă și eczeme.
Aluminiu
Ajută la reducerea cantității de transpirație de pe suprafața pielii, acționând, de asemenea, ca un stimulent puternic provocând o senzație de furnicături răcoritoare.
Cupru
Ajută la producerea de melanină. Sprijina producerea de colagen și procesul de regenerare a pielii, intensificând efectul antioxidanților și încetinind îmbătrânirea pielii. De asemenea, este cunoscut pentru tratarea cicatricelor pielii după acnee și a diverselor alte pete. Întrebuințarea cuprului în produsele pentru păr este recunoscută întrucât crește dimensiunea foliculilor de păr, conferind volum și densitate. Ajută în tratamentul unor probleme ale scalpului (cum ar fi mâncărimea) și căderea părului.
Zinc
Antioxidant pentru piele. Zincul protejează împotriva radiațiilor UV. Accelerează procesul de vindecare a rănilor și ajută la tratarea psoriazisului și a eczemelor. Eficace în prevenirea apariției cicatricelor și în ameliorarea inflamațiilor asociate acneei.
Combate mătreața și infecțiile fungice ale scalpului și ajută la protejarea foliculilor de păr din vârfurile despicate și la prevenirea căderii părului.
Crom
Este un element esential in menținerea si prelungirea aspectului tânăr al pielii.