Proprietățile mineralelor existente în natură constituie un subiect aproape inepuizabil în materie de cercetare științifică. Sunt de asemenea veritabile puncte de interes atunci când se concep ritualuri de îngrijire a pielii.
Calciul, magneziul, zincul sau potasiul sunt doar câteva dintre elementele pe care le putem menționa într-o discuție despre felul în care putem preveni anumite boli ale organismului. In acelasi timp, utilizandu-le, putem conserva frumusețea și textura mătăsoasă a pielii pentru o perioada cât mai lungă de timp.
Prezența micronutrienților (zincul, fierul sau seleniul), și a macronutrienților, (calciul, sodiul sau magneziul) întrețin funcții esențiale pentru metabolism, dar au si rol paliativ în ameliorarea anumitor simptome ale bolilor pielii precum pruritul sau scuamele.
Prin diversitatea de minerale de care dispune, sarea de mare a beneficiat de o atenție sporită în cadrul tratamentelor pentru piele. Acest lucru se datoreaza faptului că poate asigura în același timp protecție, purificare și revitalizare.
Este important să operăm o primă distincție între sarea pe care o evităm chiar și în alimentație atunci când vorbim de excese și sărurile minerale, ale căror proprietăți aduc reale beneficii organismului pe termen lung.
Câteva dintre acestea ar fi sărurile naturale de la Marea Moartă cu proprietăți calmante și antiinflamatoare. Alaturi de aceasta se afla sarea de Himalaya sau sulfura și clorura de magneziu. Ele sunt întrebuințate pentru un spectru clinic larg și cu impact satisfăcător asupra pielii datorită conținutului ridicat de magneziu.
Proprietățile terapeutice ale sărurilor sunt recunoscute de o lungă perioadă de timp. Sarea beneficiaza de multiple întrebuințări aferente zonelor de interes ale corpului.
În acest sens, aceasta poate fi folosită în combinație cu mierea pentru a obține o mască facială cu efect calmant și dezinfectant. La fel, poate fi pur și simplu dizolvată în apă caldă și pulverizată apoi pe pielea feței. Astfel obtinem un efect de reîmprospătare prin menținerea treptată a controlului producției de sebum.
Multitudinea sa de funcții vizează atât relaxarea musculară și la nivelul epidermei, cât și stimularea acesteia prin purificare și revigorare.
In compania diverselor uleiuri, sarea poate deveni un aliat de nădejde sub forma unui scrub corporal care poate fi utilizat în timpul băilor relaxante pentru a elimina toxinele și pentru curățarea profundă a porilor.
Alături de aloe vera, sarea se poate constitui într-o pastă cu rolul de a stimula circulația. Efectele benefice ale sărurilor de mare s-au făcut resimțite și la nivelul scalpului, contribuind la reducerea semnificativă a mătreții prin intermediul acțiunii sale antifungice. În plus, aportul de fluor recomandă sarea de mare ca fiind un adjuvant în protecția dinților, eliminând astfel bacteriile care cauzează respirație neplăcută.
Opiniile specialiștilor evidențiază faptul că nutriția și o dietă corespunzătoare consolidează bariera de protecție a corpului împotriva factorilor patogeni, asigurând echilibru și bunăstare.
Sarea naturală cu minerale din Marea Moartă constituie un prilej excelent pentru relaxare și revitalizare, acționând și ca agent anti-microbian în tratarea cu blândețe a problemelor topice ale pielii precum dermatita sau eczemele.
Trăsătura esențială a sărurilor de la Marea Moartă constă în diversitatea de minerale care asigură o stare de echilibru organismului. Aportul corespunzător al acestora va întreține capacitatea de auto-reglare a corpului, reducând pe cât posibil ocurența iritațiilor sau instalarea senzației de uscăciune a pielii.
Rolul terapeutic al sărurilor a fost demonstrat și prin studii clinice atestând reducerea senzației de rugozitate a pielii expuse la un tratament cu sare pentru o perioada de doar câteva săptămâni. Pe de altă parte, în afara complexului de minerale care hrănesc epiderma, proprietățile exfoliante ale sărurilor pot asigura un scrub natural al pielii.
Condițiile climatice și meteorologice aduc cu sine diverse modificări la nivelul texturii pielii. În special pe perioada tranziției de la sezonul rece la temperaturi mai blânde, pielea necesită o îngrijire delicată, care să acționeze totodată și la nivelul straturilor în profunzime. Scrubul exfoliant La Cure reprezintă o compoziție aparte care purifică, revitalizează și curăță în profunzime pielea prin îndepărtarea celulelor moarte ale acesteia. Ii ofera mai multă suplețe și elasticitate. Astfel, versatilitatea formulei face ca acest scrub exfoliant cu sare să fie adecvat tuturor tipologiilor de piele.